Vienas iš būdų greitai sunaudoti prinokusius bananus – gaminti bananų duoną. Na, o grikių miltai jai suteikia labai gerą skonį. Grikių miltų galima įsigyti didžiuosiuose prekybos centruose arba pasigaminti patiems – tereikia susmulkinti žalius (nekepintus) grikius blenderiu ar kavamale. Taip pat šioje bananų duonoje nėra gliuteno, tad ji tinka jo nevartojantiems žmonėms.
Ingredientai:
- 1/2 stiklinės avižų;
- 1/2 stiklinės avižinių miltų;
- 1 stiklinės grikių miltų;
- 1/4 stiklinės rudojo cukraus;
- 1/2 v.š. sodos;
- 1/2 v.š. cinamono;
- žiupsnelio druskos;
- 3 prinokusių bananų;
- 1 nubraukto šaukšto maltų linų sėmenų sumaišytų su 3 šaukštais vandens;
- 1 stiklinės augalinio pieno.
Bananų duonos paruošimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
- Sumaišykite sausus ingredientus (miltus, avižas, cukrų, cinamoną, sodą ir druską).
- Sutrinkite bananus šakute arba blenderyje.
- Sutrintus bananus sumaišykite su linų sėmenimis ir pienu.
- Bananų masę sumaišykite su sausais ingredientais.
- Dar turėjau šokolado, tai supjausčiau jį ir subėriau į tešlą.
- Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite 20 – 25 min. Ar bananų duona iškepė, galite patikrinti įkišdami medinį pagaliuką į kepinį. Jei ištrauktas pagaliukas švarus – duonelė iškepusi. Jeigu ištrauktas pagaliukas apkibęs tešla, o duonelės viršus jau iškepęs – toliau kepkite apdengę folija.