Šiek tiek švelnių saldžių kepintų paprikų ir dar tiek pat močiutės darže jos rankų numyluotos cukinijos, gabalėlis ryškiaskonės fetos, šlakelis balzaminio acto, dosnus žiupsnelis raudonėlio ir dar šio bei to – tik tiek tereikia. Kai kada tik tiek tereikia svajonei.
Ingredientai:
- 1 1/2 puodelio tarkuotos cukinijos;
- 2 raudonos paprikos;
- 2 česnako skiltelės;
- 1/2 puodelio fetos;
- 1 šaukštelis raudonėlio;
- 2 šaukštai balzaminio acto;
- 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus;
- 2 kiaušiniai;
- 1 puodelis paprastų miltų;
- 1/2 puodelio pilno grūdo miltų;
- 1 šaukštelis druskos;
- 1/2 šaukštelio kepimo miltelių;
- 1/2 šaukštelio sodos.
Duonos paruošimas:
- Paprikas nuplauti, perpjauti per pusę ir išimti sėklaskiltes. Gautas “švarias” puseles sudėti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos odelėmis į viršų.
- Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių; kai ši įkais pakesti į grotelių rėžimą. Kepti paprikas ant aukščiausios orkaitės “lentynos”, kol jų viršutinis odelių sluoksnis pajuoduos (10-20 minučių).
- Iškepusias daržoves sudėti į polietileninį maišelį, jį užrišti ir palikti atvėsti. Atvėsus, nuimti odeles, kurios turėtų labai lengvai nusilupti.
- Supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sumaišyti su cukinija, sutrupinta feta, išspaustomis česnako skiltelėmis, raudonėliu, balzaminiu actu, alyvuogių aliejumi bei lengvai išplaktais kiaušiniais.
- Kitame dubenyje sumaišyti miltus, druską, kepimo miltelius ir sodą. Gautą sausą mišinį įmaišyti į pirmąjį – paprikų bei cukinijų. Sukrėsti tešlą į duonos kepimo formą bei kepti 180 laipsnių orkaitėje apie vieną valandą.