Moliūgų duona

Moliūgas – labai universali daržovė, puikiai tinkanti tiek kulinariniams virtuvės šedevrams, tiek konditerijoje. Šiandien mano virtuvėje moliūgu duona – sveika, be pridėtiniu priedu, minkštutėlė ir nepaparastai gardi.

Moliūgų minkštime gausu vitaminų. Moliūgų minkštime esanti askorbino rūgštis apsaugo nuo rudeninių peršalimo ligų, B grupės vitaminai žvalina, nuramina sudirgusią centrinę nervų sistemą, gydo nemigą, padeda naikinti spuogus, gražina plaukus, stiprina nagus. Moliūgų minkštime esantys vitaminai A ir E lygina raukšles, organizme stabdo senėjimo procesus, o vitaminas K, kurio praktiškai nėra kitų rūšių daržovėse, turi įtakos kraujo krešėjimui.

Ingredientai:

  • 190g speltos miltų⁣⁣;
  • 170g moliūgų piurė⁣⁣;
  • 200ml sojos pieno⁣⁣;
  • 80g baltojo cukraus⁣⁣;
  • 80g rudojo cukraus⁣⁣;
  • 65g aliejaus⁣⁣;
  • 1/2 šaukštelio kepimo sodos⁣⁣;
  • 2 šaukšteliai cinamono⁣⁣;
  • 1/4 šaukštelio muskato riešuto⁣⁣;
  • 1 šaukštelis acto⁣⁣;
  • žiupsnelis gvazdikėlių⁣⁣;
  • žiupsnelis druskos⁣⁣.

⁣⁣Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 175 °C. Pasiruošti kepimo formą išklojant ją kepimo popieriumi.
  2. Sojos pieną sumaišome su actu ir paliekame 20-25 min pastovėti, kad sutrauktų.
  3. Tuo tarpu dideliame sumaišome miltus, druską, kepimo sodą bei prieskonius.
  4. Atskirame inde sumaišome moliūgų piurė, cukrų bei aliejų. Į šią masę supilti pastovėjusį pieną.
  5. Palengva įmaišyti sausus ingredientus kartu su šlapiais – nepermaišyti.
  6. Masę sudėti į kepimo formą, galima apibarstyti moliūgo sėklomis bei gliaudytomis saulėgražomis. Kepti 45-50 min.
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą