Baklažanai su pupelėmis žiemai

Būtinai išbandykite šį receptą. Baklažanai su pupelėmis yra sotus ruošinys, kurį galima atidaryti greitam užkandžiui. Toks patiekalas aktualus kai nėra laiko ar noro ką nors gaminti.

Baklažane yra daug naudingų mikroelementų – skaidulų, geležies, fosforo, magnio, natrio, kalio ir kalcio. Daržovė ypač tinka vyresnio amžiaus žmonėms – mažina „blogojo“ cholesterolio lygį, teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą bei normalizuoja vandens-druskų balansą organizme. Dėl mažo kalorijų kiekio baklažanai laikomi dietiniu produktu. Tie, kurie kenčia nuo virškinamojo trakto problemų, neturėtų piktnaudžiauti baklažanais.

Ingredientai:

  • Baklažanai – 2 kg;
  • Pupelės – 500 g;
  • Paprika – 500 g;
  • Pomidorai – 500 g;
  • Morkos – 300 g;
  • Svogūnai – 3 vnt.;
  • Augalinis aliejus – 80 ml;
  • Actas – 100 ml;
  • Lauro lapas – 3 vnt.;
  • Juodieji pipirai – 6 žirniai;
  • Cukrus – 2 šaukštai;
  • Druska – 2 šaukštai;
  • Vanduo – 2 l.

Paruošimas:

  1. Mirkykite pupeles 10–12 valandų, tada sudėkite į puodą su šviežiu vandeniu ir virkite pupeles, kol pusiau išvirs.
  2. Baklažanus supjaustykite ir 15 minučių pamerkite pasūdytame vandenyje.
  3. Morkas sutarkuokite. Susmulkinkite pomidorus, nuvalytas paprikas ir svogūnus.
  4. Pomidorus sudėkite į puodą, suberkite cukrų, aliejų ir troškinkite 10 minučių ant silpnos ugnies.
  5. Sudėkite morkas, paprikas, svogūnus ir troškinkite 15 minučių.
  6. Suberkite pupeles, baklažanus, prieskonius, druską ir virkite dar 15 min.
  7. Supilkite actą ir po 1 minutės išjunkite ugnį.
  8. Išdėliokite į sterilizuotus stiklainius, užsukite ir apverskite.
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]

Pupelių nauda

Pupelės aprūpina organizmą būtiniausiais vitaminais ir mineralais. Balta pupelė yra aliuminio, boro, kalio, kalcio, magnio ir vario kiekio rekordininkė. Įvairių rūšių pupelėse esančios medžiagos saugo nuo infarkto, šalina druskų perteklių, padeda susidoroti su podagra ir šlapimo akmenlige. Rinkitės tvirtas, sveikas pupeles, kuriuose nėra dėmių, įtrūkimų ir nemalonaus kvapo.

  • Kalorijų kiekis pupelėse: 25 kcal;
  • Baltymai: 2,5 g;
  • Riebalai: 0,3 g;
  • Angliavandeniai: 3,7 g.


Parašykite komentarą