Baklažanai su paprika žiemai

Šiandien pasidalinsiu dar vienu skaniu baklažanų paruošimo žiemai receptu. Gaminsime juos kartu su paprika. Gaunasi kvapniai ir vidutiniškai aštriai.

Baklažane yra daug naudingų mikroelementų – skaidulų, geležies, fosforo, magnio, natrio, kalio ir kalcio. Daržovė ypač tinka vyresnio amžiaus žmonėms – mažina „blogojo“ cholesterolio lygį, teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą bei normalizuoja vandens-druskų balansą organizme. Dėl mažo kalorijų kiekio baklažanai laikomi dietiniu produktu. Tie, kurie kenčia nuo virškinamojo trakto problemų, neturėtų piktnaudžiauti baklažanais.

Ingredientai:

  • Baklažanai – 1 kg;
  • Svogūnai – 300 g;
  • Parika – 300 g;
  • Graikiniai riešutai – 100 g;
  • Česnakai – 1 galva;
  • Žalumynai – 1 sauja;
  • Augalinis aliejus – 150 ml;
  • Actas (9%) – 80 ml;
  • Druska – pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Baklažanus nuplaukite ir nenupjaunant uodegų, perpjaukite išilgai. Baklažanų puseles virkite 15-20 minučių.
  2. Išvirtus baklažanus padėkite ant lentos (viena eile), ant viršaus uždėkite antra lenta ir prispauskite (uždėkite ką nors sunkaus). Palikite ruošinį 8-10 valandoms. Tada baklažaną supjaustykite maždaug 3 cm gabalėliais.
  3. Papriką 5 minutes panardinkite į verdantį vandenį. Tada stambiai supjaustykite.
  4. Smulkiai supjaustykite svogūną, žalumynus ir sukapokite česnaką.
  5. Augalinį aliejų užvirinkite ir šiek tiek atvėsinkite.
  6. Visas paruoštas daržoves sumaišykite dideliame dubenyje, pagardinkite druska, smulkintais graikiniais riešutais (nebūtina), actu ir gerai išmaišykite.
  7. Sterilizuotus stiklainius sandariai užpildykite daržovių mišiniu.
  8. Užpilkite ruošinį kaitintu augaliniu aliejumi (aliejaus sluoksnis virš daržovių turi būti ne mažesnis kaip 2 cm) ir užsukite. Atvėsusius baklažanus su paprika laikykite vėsioje tamsioje vietoje.
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą