Turinys
Šiandien pasidalinsiu dar vienu skaniu baklažanų paruošimo žiemai receptu. Gaminsime juos kartu su paprika. Gaunasi kvapniai ir vidutiniškai aštriai.
Baklažane yra daug naudingų mikroelementų – skaidulų, geležies, fosforo, magnio, natrio, kalio ir kalcio. Daržovė ypač tinka vyresnio amžiaus žmonėms – mažina „blogojo“ cholesterolio lygį, teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą bei normalizuoja vandens-druskų balansą organizme. Dėl mažo kalorijų kiekio baklažanai laikomi dietiniu produktu. Tie, kurie kenčia nuo virškinamojo trakto problemų, neturėtų piktnaudžiauti baklažanais.
Ingredientai:
- Baklažanai – 1 kg;
- Svogūnai – 300 g;
- Parika – 300 g;
- Graikiniai riešutai – 100 g;
- Česnakai – 1 galva;
- Žalumynai – 1 sauja;
- Augalinis aliejus – 150 ml;
- Actas (9%) – 80 ml;
- Druska – pagal skonį.
Paruošimas:
- Baklažanus nuplaukite ir nenupjaunant uodegų, perpjaukite išilgai. Baklažanų puseles virkite 15-20 minučių.
- Išvirtus baklažanus padėkite ant lentos (viena eile), ant viršaus uždėkite antra lenta ir prispauskite (uždėkite ką nors sunkaus). Palikite ruošinį 8-10 valandoms. Tada baklažaną supjaustykite maždaug 3 cm gabalėliais.
- Papriką 5 minutes panardinkite į verdantį vandenį. Tada stambiai supjaustykite.
- Smulkiai supjaustykite svogūną, žalumynus ir sukapokite česnaką.
- Augalinį aliejų užvirinkite ir šiek tiek atvėsinkite.
- Visas paruoštas daržoves sumaišykite dideliame dubenyje, pagardinkite druska, smulkintais graikiniais riešutais (nebūtina), actu ir gerai išmaišykite.
- Sterilizuotus stiklainius sandariai užpildykite daržovių mišiniu.
- Užpilkite ruošinį kaitintu augaliniu aliejumi (aliejaus sluoksnis virš daržovių turi būti ne mažesnis kaip 2 cm) ir užsukite. Atvėsusius baklažanus su paprika laikykite vėsioje tamsioje vietoje.