Baklažanai pomidoru padaže be kaitinimo

Rudenį taupios šeimininkės stengiasi kuo daugiau derliaus apdoroti, kad žiemai paruoštų įvairesnių daržovių patiekalų. Pasitaiko labai įvairiausių ir įdomių receptų. Šiandien gaminsime baklažanus pomidorų padaže. Žiema taip paruošti baklažanai suvalgomi akimirksniu.

Baklažane yra daug naudingų mikroelementų – skaidulų, geležies, fosforo, magnio, natrio, kalio ir kalcio. Daržovė ypač tinka vyresnio amžiaus žmonėms – mažina „blogojo“ cholesterolio lygį, teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą bei normalizuoja vandens-druskų balansą organizme. Dėl mažo kalorijų kiekio baklažanai laikomi dietiniu produktu. Tie, kurie kenčia nuo virškinamojo trakto problemų, neturėtų piktnaudžiauti baklažanais.

Ingredientai:

  • Baklažanai – 1 kg;
  • Pomidorai – 1,5 kg;
  • Česnakai – 50 g;
  • Juodieji pipirai (žirniai) – 10 vnt.;
  • Actas (9%) – 2 šaukštai;
  • Augalinis aliejus – 100 ml;
  • Druska – 1,5 šaukštai;
  • Cukrus – 3 šaukštai.

Paruošimas:

  1. Baklažanus nuplaukite, supjaustykite apskritimais ir padėkite į pasūdytą šaltą vandenį 1 valandai. Tada nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
  2. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite ir sumalkite mėsmalės pagalba.
  3. Gautą pomidorų masę dėkite ant ugnies, užvirinkite, įberkite druskos, cukraus, pipirų žirnelių, susmulkinto česnako, acto ir augalinio aliejaus. Viską išmaišykite ir ant silpnos ugnies pavirkite 5 minutes maišant ir nuimant putas.
  4. Į verdančią pomidorų masę suberkite baklažanus, išmaišykite ir užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį ir virkite ruošinį po dangčiu 15-20 minučių, retkarčiais pamaišydami.
  5. Karštus baklažanus supilstykite į iš anksto sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite, apverskite aukštyn kojomis, apvyniokite ir palikite visiškai atvėsti. Atvėsusį ruošinį laikykite vėsioje tamsioje vietoje.
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą