Šiandien pasidalinsiu įdomiu pupelių mišrainės su daržovėmis receptu žiemai. Tokios baltymų turinčios salotos paįvairins Jūsų kūčių stalą ir taps tikru išsigelbėjimu, kai labai trūksta laiko gaminimui.
Pupelių nauda
Pupelės aprūpina organizmą būtiniausiais vitaminais ir mineralais. Balta pupelė yra aliuminio, boro, kalio, kalcio, magnio ir vario kiekio rekordininkė. Įvairių rūšių pupelėse esančios medžiagos saugo nuo infarkto, šalina druskų perteklių, padeda susidoroti su podagra ir šlapimo akmenlige. Rinkitės tvirtas, sveikas pupeles, kuriuose nėra dėmių, įtrūkimų ir nemalonaus kvapo.
- Kalorijų kiekis pupelėse: 25 kcal;
- Baltymai: 2,5 g;
- Riebalai: 0,3 g;
- Angliavandeniai: 3,7 g.
Ingredientai:
- Pupelės – 450 g;
- Svogūnai – 500 g;
- Morkos – 500 g;
- Paprika – 500 g;
- Pomidorų sultys – 750 ml;
- Augalinis aliejus – 0,5 stiklinės;
- Actas (9%) – 25 ml;
- Lauro lapas – 1 vnt.;
- Kvapieji pipirai (žirniai) – 3 vnt.;
- Cukrus – 3/4 puodelio;
- Druska – 1,5 šaukštai.
Mišrainės paruošimas
- Nuplaukite pupeles po tekančiu vandeniu ir pamirkykite 3-4 valandas. Tada dar kartą nuplaukite pupeles švariu vandeniu, sudėkite į puodą ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Pupelių virimo laikas aprašomas ČIA
- Nuplaukite ir nuvalykite daržoves. Morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūną supjaustykite mažais kubeliais, papriką – plonomis juostelėmis.
- Morkas pakepinkite 10 minučių.
- Pomidorų sultis užvirinkite, įpilkite druskos, cukraus ir augalinio aliejaus, išmaišykite ir virkite 10 minučių.
- Į pomidorų sultys sudėkite morkas ir virkite dar 10 min.
- Sudėkite svogūną ir papriką, išmaišykite ir virkite dar 10 minučių.
- Į daržoves sudėkite virtas pupeles, išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies 25 minutes.
- Likus 15 minučių iki paruošimo, sudėkite lauro lapų ir kvapiųjų pipirų, užpilkite actu.
- Karštą ruošinį sudėkite į paruoštus sterilius stiklainius, užsukite ir atvėsinkite.