Pomidorų ir pupelių mišrainė žiemai

Pupelių ir pomidorų salotos žiemai – skanus ir sotus visavertis patiekalas, kuris ne kartą padės šaltuoju metų laiku. Patiekite kaip užkandį ar garnyrą. Salotos bus tinkamos valgyti praėjus 1,5 mėnesio po paruošimo.

  • Paruošimo laikas: apie 2 val.
  • Porcijos: 5 stiklainiai po 0,5 l

Pupelių nauda

Pupelės aprūpina organizmą būtiniausiais vitaminais ir mineralais. Balta pupelė yra aliuminio, boro, kalio, kalcio, magnio ir vario kiekio rekordininkė. Įvairių rūšių pupelėse esančios medžiagos saugo nuo infarkto, šalina druskų perteklių, padeda susidoroti su podagra ir šlapimo akmenlige. Rinkitės tvirtas, sveikas pupeles, kuriuose nėra dėmių, įtrūkimų ir nemalonaus kvapo.

  • Kalorijų kiekis pupelėse: 25 kcal;
  • Baltymai: 2,5 g;
  • Riebalai: 0,3 g;
  • Angliavandeniai: 3,7 g.

Ingredientai:

  • Pupelės – 500 g;
  • Pomidorai – 500 g;
  • Paprikos – 500 g;
  • Morkos – 500 g;
  • Lauro lapas – 2 vnt.;
  • Malti juodieji pipirai – 1/2 šaukštelio;
  • Augalinis aliejus (rafinuotas) – 200 ml;
  • Actas (9%) – 100 ml;
  • Druska – 1 valgomasis šaukštas.

Salotų paruošimas:

  1. Per naktį pamirkykite pupeles šaltame vandenyje.
  2. Tada nuplaukite po tekančiu vandeniu ir virkite ant silpnos ugnies 45 minutes po užvirimo. Išvirtas pupeles sumeskite į kiaurasamtį.
  3. Pomidorus supjaustykite maždaug 5 mm storio griežinėliais.
  4. Paprikas išvalykite nuo sėklų ir stiebelių, supjaustykite ilgomis juostelėmis.
  5. Morkas nuvalykite ir sutarkuokite.
  6. Į puodą supilkite augalinį aliejų, užvirkite. Suberkite tarkuotas morkas ir kepkite ant silpnos ugnies maišydami 10 min.
  7. Suberkite papriką, lauro lapą ir maltus pipirus, pasūdykite ir troškinkite dar 10 minučių.
  8. Sudėkite pomidorus ir pupeles, švelniai išmaišykite ir viską kartu troškinkite dar 15 minučių.
  9. Įpilkite acto, sumaišykite ir nuimkite ruošinį nuo ugnies.
  10. Karštas pupelių salotas su pomidorais supilstykite į iš anksto sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite, apverskite aukštyn kojomis, suvyniokite ir palikite visiškai atvėsti.

Atvėsusį ruošinį laikykite vėsioje tamsioje vietoje.

[the_ad id=”9498″]

[the_ad id=”6308″]


Parašykite komentarą