Agrastų uogienė su vyšniomis

Draugė pasidalino su manimi šiuo receptu. Labai patiko agrastų ir vyšnių uogienė. Be to, vidutiniškai tiršta konsistencija leidžia naudoti tokia uogienę kaip įdarą kepiniams. Pasigaminkite, jums tikrai patiks!

Agrastai – puikiai numalšina troškulį, prisotina organizmą fruktoze ir gliukoze, organinėmis rūgštimis, pektinu, karotinu, mineralais, vitaminais C ir E. Pasižymi priešuždegiminiu, tonizuojančiu, antioksidaciniu poveikiu, mažina patinimus, normalizuoja virškinimą, lėtina ląstelių senėjimą, teigiamai veikia odos ir plaukų būklę. Agrastai yra kontraindikuotini esant individualiam netoleravimui ir skrandžio ligoms paūmėjimo metu.

Ingredientai:

  • Agrastai – 2 kg;
  • Vyšnios – 1 kg;
  • Cukrus – 1,5 kg;
  • Citrinų rūgštis – ant peilio galo.

Uogienės paruošimas:

  1. Agrastus nuplaukite po tekančiu vandeniu.
  2. Vyšnias 15-kai minučių užpilkite pasūdytu vandeniu, nuplaukite ir išimkite kauliukus.
  3. Agrastus ir vyšnias sudėkite į didelį puodą. Pabarstykite cukrumi ir palikite 1,5-2 val.
  4. Uždėkite puodą ant silpnos ugnies ir virkite 5-7 minutes. Nukelkite nuo viryklės ir atidėkite atvėsti.
  5. Masę dar kartą užvirinkite, įpilkite citrinos rūgšties ir virkite 5 minutes.
  6. Karštą uogienę supilkite į paruoštus stiklainius, užsukite ir apverskite. Jei įmanoma, apvyniokite stiklainius šilta antklode.

Vyšnios nauda

Vyšnių vaisiuose gausu vitaminų, mineralų, organinių rūgščių. Vyšniose yra daug pektinų ir antioksidantų, kurie padeda pašalinti iš organizmo toksinus. Vyšnių valgymas padeda didinti hemoglobino kiekį kraujyje, gerina medžiagų apykaitą, ramina nervų sistemą, mažina cukraus kiekį, teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių būklę.



Parašykite komentarą