Braškių uogienė su rabarbarais

Braškės ir rabarbarai yra nuostabus derinys gaminant įvairiais būdais. Pavyzdžiui, vasarą jie dažnai naudojami gaivinamiesiems kompotams gaminti. Tuo tarpu siūlau pagalvoti apie žiemą ir paruošti porą stiklainių kvapnios saldžiarūgštės uogienės.

Ingredientai:

  • Braškės – 1 kg;
  • Rabarbarai – 400 g;
  • Cukrus – 500 g;
  • Citrinų sultys – 1 v.š.

Uogienės paruošimas:

  1. Smulkiai supjaustykite rabarbarus, supjaustykite dideles braškes ir viską pabarstykite cukrumi.
  2. Masę užvirinkite ir pavirkite apie 20 min.
  3. Viską sutriname blenderiu ir pertriname per sietelį.
  4. Vėl užvirinkite masę, pavirkite dar 5 minutes, supilkite citrinos sultis, uogienę supilkite į sterilius stiklainius.

Braškių nauda

Braškėse yra vitaminų A, B, E, C, K, PP, taip pat jos yra magnio, cinko ir kalio šaltinis. Viskas prisideda prie žarnyno normalizavimo, gerina odos, plaukų, nagų ir sąnarių būklę. Braškės stiprina imuninę sistemą, teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą bei padeda pašalinti iš organizmo toksinus. Tačiau braškių negalima vartoti sergant gastritu ar skrandžio opalige ir turint alergiją šioms uogoms.

Rabarbarų nauda

Rabarbarai ne tik skanūs, bet ir sveiki, o jų nauda susijusi su sudėtimi.

Svarbiausias augalo komponentas yra vitaminas K. 100 g yra 25-30% šio vitamino paros normos. Vitaminas K svarbus normaliam kraujo krešėjimui ir žaizdų gijimui. Mokslininkai teigia, kad gaminant maistą vitaminas nesunaikinamas, todėl rabarbarai išliks naudingi, kad ir kokį receptą pasirinktumėte.

Be to, daržovėje yra kitų mikroelementų ir vitaminų:

  • kalcio;
  • kalio;
  • vitamino C;
  • vitaminas B9 (folio rūgštis).


Parašykite komentarą