Agrastų uogienė su bananais

Šiandien noriu papasakoti apie puikų agrastų uogienės su bananu receptą. Turiu jį žiemai privalomų ruošinių sąrašo viršuje. Pagal cukraus kiekį rekomenduoju orientuotis į savo skonį, vietoj citrinos sulčių galite naudoti 2 g citrinos rūgšties.

Agrastai – puikiai numalšina troškulį, prisotina organizmą fruktoze ir gliukoze, organinėmis rūgštimis, pektinu, karotinu, mineralais, vitaminais C ir E. Pasižymi priešuždegiminiu, tonizuojančiu, antioksidaciniu poveikiu, mažina patinimus, normalizuoja virškinimą, lėtina ląstelių senėjimą, teigiamai veikia odos ir plaukų būklę. Agrastai yra kontraindikuotini esant individualiam netoleravimui ir skrandžio ligoms paūmėjimo metu.

Ingredientai:

  • Agrastai – 2 kg;
  • Bananai – 2 kg;
  • Cukrus – 1 kg;
  • Citrina – 1 vnt.;
  • Vanduo – 2 l.

Uogienės paruošimas:

  1. Agrastus 5 minutėms užpilkite verdančiu vandeniu.
  2. Vandenį nupilkite, minkštas uogas pertrinkite per sietelį.
  3. Bananus nulupkite ir sutrinkite blenderiu.
  4. Sumaišykite abu ruošinius, įpilkite citrinos sulčių ir cukraus.
  5. Virkite ant silpnos ugnies 10 minučių, nepamirškite laiku pamaišyti.
  6. Karštą uogienę išdėliokite į švarius, sausus stiklainius ir užsukite.

Bananų nauda

  • Maistinė vertė – Vaisiaus minkštime yra apie 75 proc. vandens, 15-20 proc. cukrų, apie 7 proc. krakmolo, 1,3 proc. baltymų, 0,3-0,6 proc. riebalų.
  • Vitaminai – bananuose gausu A, C ir B1, B2, B6 grupės vitaminų.
  • Mineralinės medžiagos – Dėl atitinkamo kalio ir natrio kiekio, JAV maisto ir vaistų institutas rekomenduoja juos vartoti sportininkams ir žmonėms, turintiems problemų su aukštu kraujospūdžiu. Kitos mineralinės medžiagos esančios bananuose tai kalcis, geležis, fosforas, natris ir magnis.

Angliavandeniai, esantys bananuose, yra daug geriau pasisavinami, nei angliavandeniai esantys kituose vaisiuose. Prinokusiuose bananuose yra daug gliukozės, fruktozės ir sacharozės.



Parašykite komentarą