Turinys
Lengviausias būdas į bet kokią uogienę įdėti gaivių, lengvų natų – mėtų. Mėtos labai dera su avietėmis. Svarbiausia išlaikyti proporcijas, kad skonis būtų tikrai harmoningas ir subalansuotas.
Avietėse yra organizmui itin naudingos ląstelienos – 100 g aviečių yra 8 g ląstelienos. Tinkamas organizmo aprūpinimas ląsteliena sumažina riziką susirgti žarnyno vėžiu, padeda išvengti virškinimo sutrikimų ir širdies ligų. Be to, apskaičiuota, kad 100 g aviečių yra tik 36 kilokalorijos, todėl šiuos uogos yra tinkamos ir besilaikantiems dietos.
Ingredientai:
Mėta turi nuskausminančių, kraujagysles plečiančių savybių, pagerina virškinimą, likviduoja pykinimą, turi tulžį varančių savybių, naudojama, sergant astma, meteorizmu.
Paruošimas:
- Avietes pabarstykite cukrumi ir palikite porai valandų.
- Suberkite mėtas, užvirinkite ir virkite 5 minutes.
- Leiskite ruošiniui atvėsti, vėl užvirinkite ir virkite 10 minučių.
- Išimkite mėtų lapelius ir supilkite uogienę į sterilius stiklainius.