Aviečių uogienė su mėtomis

Lengviausias būdas į bet kokią uogienę įdėti gaivių, lengvų natų – mėtų. Mėtos labai dera su avietėmis. Svarbiausia išlaikyti proporcijas, kad skonis būtų tikrai harmoningas ir subalansuotas.

Avietėse yra organizmui itin naudingos ląstelienos – 100 g aviečių yra  8 g ląstelienos. Tinkamas organizmo aprūpinimas ląsteliena sumažina riziką susirgti žarnyno vėžiu, padeda išvengti virškinimo sutrikimų ir širdies ligų. Be to, apskaičiuota, kad 100 g aviečių yra tik 36 kilokalorijos, todėl šiuos uogos yra tinkamos ir besilaikantiems dietos.

Ingredientai:

Mėta turi nuskausminančių, kraujagysles plečiančių savybių, pagerina virškinimą, likviduoja pykinimą, turi tulžį varančių savybių, naudojama, sergant astma, meteorizmu.

Naudingosios ir gydomosios mėtos savybės

Paruošimas:

  1. Avietes pabarstykite cukrumi ir palikite porai valandų.
  2. Suberkite mėtas, užvirinkite ir virkite 5 minutes.
  3. Leiskite ruošiniui atvėsti, vėl užvirinkite ir virkite 10 minučių.
  4. Išimkite mėtų lapelius ir supilkite uogienę į sterilius stiklainius.
[the_ad id=”6305″] [the_ad id=”6308″]


Parašykite komentarą