Aviečių uogienė be cukraus

Kad naminė aviečių uogienė būtų dvigubai skanesnė, siūlau užsukti porą stiklainių be cukraus. Puikus pasirinkimas tiems, kurie laikosi dietos. Tokioje uogienėje labai mažai kalorijų. Išbandykite mano siūlomą paprastą receptą.

Kuo naudingos avietės?

Avietėse yra organizmui itin naudingos ląstelienos – 100 g aviečių yra  8 g ląstelienos. Tinkamas organizmo aprūpinimas ląsteliena sumažina riziką susirgti žarnyno vėžiu, padeda išvengti virškinimo sutrikimų ir širdies ligų. Be to, apskaičiuota, kad 100 g aviečių yra tik 36 kilokalorijos, todėl šiuos uogos yra tinkamos ir besilaikantiems dietos.

Avietės
Avietės

Paprastoji avietė — Rubus idaeus turi gana didelę vitamino C koncentraciją, todėl šios uogos naudojamos peršalus, sergant gripu ar angina. Avietės taip pat pasižymi priešuždegiminiu ir antibakteriniu poveikiu, todėl gerklės skalavimas aviečių preparatais mažina gerklės skausmą. Peršalus patariama aviečių arbatą gerti su medumi. Šiose uogose gausu vitamino K, kuris naudingas kaulams ir sumažina kaulų lūžių tikimybę.

Aviečių uogienė nenaudojant cukraus

Avietėse yra daug vitaminų ir antioksidantų, kurie padės stiprinti imuninę sistemą šaltuoju metų laiku. Aviečių uogienę galima naudoti kepant, gaminant desertus, dėti į jogurtą ir kt. Puikus būdas išlaikyti vasarinių uogų aromatą ir skonį visą žiemą.

Ingredientai:

  • Avietės – 700 g;
  • Vanduo – 100 ml.

Paruošimas:

  1. Užpilkite avietes vandeniu. Jei norite, įpilkite saldiklio.
  2. Užvirinkite ruošinį ir virkite 20 minučių ant silpnos ugnies.
  3. Supilkite avietes į sterilius stiklainius.
[the_ad id=”6305″] [the_ad id=”9498″]


Parašykite komentarą