Aviečių uogienė su citrina

Jei mėgstate aviečių uogienę, bet nemėgstate, kai ji per saldi, įdėkite šiek tiek citrinos. Toliau papasakosiu, kaip geriausia tai padaryti, kad skonis būtų kuo harmoningesnis.

Šiandien citrinos – būtina patiekalų, grožio puoselėjimo ir ligų gydymo receptų sudedamoji dalis. Iš citrinos galima gaminti patiekalus ir gaiviuosius gėrimus, daryti kremus ir pasiruošti kvapnias vonias, virti skausmą malšinančią arbatą ir spausti vitaminingas sultis.

Ingredientai:

  • Avietės – 1 kg;
  • Cukrus – 1 kg;
  • Citrina – 1 vnt.

Jei citrinos žievelė parudavusi, o vaisius minkštas,- citrina jau pernokusi. Patirtis rodo, kad kuo šviesesnė žievelė, tuo rūgštesnis minkštimas ir sultys. Todėl citrinas reiktų pirkti kuo šviesesnes.

Paruošimas:

  1. Avietes sumaišykite su cukrumi ir palikite porai valandų.
  2. Citriną nuplikykite verdančiu vandeniu, supjaustykite, išimkite sėklas ir susmulkinkite trintuvu.
  3. Į avietes įpilkite citrinos, užvirinkite ruošinį ir virkite 15-20 minučių, retkarčiais pamaišydami.
  4. Uogienę supilkite į sterilius stiklainius.
[the_ad id=”6305″]
Avietėse yra organizmui itin naudingos ląstelienos – 100 g aviečių yra  8 g ląstelienos. Tinkamas organizmo aprūpinimas ląsteliena sumažina riziką susirgti žarnyno vėžiu, padeda išvengti virškinimo sutrikimų ir širdies ligų. Be to, apskaičiuota, kad 100 g aviečių yra tik 36 kilokalorijos, todėl šiuos uogos yra tinkamos ir besilaikantiems dietos.
[the_ad id=”9498″] [the_ad id=”6308″]


Parašykite komentarą