Moliūgų uogienė su spanguolėmis

Dėl to, kad moliūgas yra natūraliai saldus, uogienė iš jo kartais gaunasi per saldi. Todėl puiki išeitis – ją paįvairinti nedideliu kiekiu rūgščių uogų. Pavyzdžiui, tam puikiai tiks spanguolės.

Moliūgo nauda

Moliūgų minkštime yra ir ypač reto bei naudingo vitamino T, todėl moliūgus galima vadinti geriausiu garnyru prie jautienos, kiaulienos ir kitų riebių patiekalų, nes šis vitaminas padeda geriau įsisavinti sunkų maistą ir neleidžia priaugti svoriui.

  • Dėl šių savybių moliūgus vertina dietologai, kurie pataria šių daržovių valgyti visiems, kurie nori numesti svorio.
  • Moliūguose daugiau nei kitų rūšių daržovėse yra geležies, todėl moliūgų mėgėjai dažniau gali pasigirti gražia veido spalva ir gera nuotaika.
  • Specialistų teigimu, moliūgai yra naudingiausi produktai sergantiems širdies ir kraujotakos sistemos ligomis, nes šiose daržovėse gausu širdies darbą gerinančio, kraujagysles stiprinančio ir patinimus malšinančio kalio.

Ingredientai:

  • Moliūgas – 600 g;
  • Spanguolės – 700 g;
  • Cukrus – 700 g;
  • Cinamonas – 2 lazdelės.
Spanguolės
Spanguolės
Spanguolės tinka ne tik kalėdiniam kisieliui virti, bet ir sveikatos sustiprinimui. Šios uogos plačiai naudojamos liaudies medicinoje dėl savo maistinių ir vaistinių savybių. Spanguolių sudėtyje yra net 25 mineraliniai elementai, daugiausia – kalis, kalcis, magnis, fosforas, manganas, geležis, jodas, cinkas, varis ir t.t., taip pat uogose gausu vitamino B2, B6, P, A, K1, folio rūgšties, todėl šias uogas patariama vartoti nuolatos.

Paruošimas:

  1. Moliūgą supjaustykite gabalėliais, įpilkite vandens ir troškinkite 10 minučių.
  2. Spanguoles sutrinkite blenderiu ir supilkite į moliūgą. Ten įpilkite cukraus ir viską užvirkite.
  3. Sudėkite cinamoną ir virkite uogienę apie 40 minučių ant silpnos ugnies.
  4. Išimkite cinamono lazdeles, supilkite uogienę į sterilius stiklainius ir užsukite.
[the_ad id=”9498″] [the_ad id=”6308″]


Parašykite komentarą