Kiek laiko virti kisielių?
Kaip virti kisielių?
Kisielius verdamas 1-25min. priklausomai nuo jūsų pasirinktu vaisių ar uogų. Kisielius pirktas parduotuvėje (pakelyje), dedamas į šaltą vandienį ir kaitinamas iki užvirimo. Virti po užvirimo jo nereikia.
Spanguolių kisielius kūčioms
Ingredientai:
- Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
- Krakmolas, 1,5 valgomojo šaukšto
- Spanguolės, 1 stiklinė
- Vanduo, 3 stiklinės
Gaminimo eiga:
Spanguolės, nuplikytos verdančiu vandeniu, ištrinamos pro sietelį. Tirščiai užpilami vandeniu, pavirinami, nuoviras iškošiamas ir tirščiai išmetami. Skystis vėl verdamas, pasaldinamas, į jį supilamas truputyje vandens išleistas krakmolas, užvirinama ir puodas nukaičiamas. Tada supilamos uogų sultys. Kisielius tiekiamas ataušęs, supilstytas į šaltu vandeniu suvilgytus indelius.