Kiek virti kiaulės ausis?

Virtos kiaulienos ausys – įdomus, skanus ir maistingas patiekalas. Ko gero yra daug šio patiekalo mėgėjų. Tačiau ne visi žino, kaip tinkamai virti kiaulės ausis, kad jos būtų skanios. Verdant kiaulių ausis reikia atsižvelgti į kai kurias paslaptis, gudrybes ir jų paruošimo ypatybes. Mūsų patarimai padės išvirti skanias kiaulių ausis.

Kiek laiko virti kiaulės ausis?

Kiaulienos ausis reikia 2 valandas pamirkykite šaltame vandenyje, gerai išvalyti, nuplauti, sudėti į puodą su šaltu vandeniu ir virti 2-3 valandas, šalinant putas.

Naudingi patarimai:

  • Kiaulių ausys labai gerai sugeria druską, todėl jas verdant svarbu nepersistengti su druska.
  • Jei nebuvo galimybės nusipirkti nuvalytų kiaulių ausų, tada reikia jas atsargiai nuvalyti ir nugramdyti bei nuplauti po tekančiu vandeniu.
  • Gaminant ausis, į jas galite įdėti 3 rūgščius obuolius, kad kiaulės ausys būtų šiek tiek rūgščios.
  • 1 valgomasis šaukštas sojų padažo, įpiltas į sultinį kiaulių ausims, suteiks patiekalui gražų rausvą atspalvį ir pagerins ausų skonį.
  • Kad ausytės būtų labai minkštos, išvirus jas galima dar 1 valandą palaikyti sultinyje.
  • Kiaulių ausų kalorijų kiekis – 234 kcal / 100 gramų.
  • Kiaulių ausyse yra daug kalcio ir kolageno. Kolagenas stiprina nagus, plaukus ir žmogaus odą.
  • Kiaulienos ausų geriau nevalgyti labai dažnai, kad netrikdytų virškinimo ir kepenų darbo.

Ingredientai:

  • Vanduo;
  • Lauro lapas;
  • Svogūnėliai;
  • Morkos;
  • Kvapieji pipirai;
  • Juodųjų pipirų žirneliai;
  • Kiaulių ausys;
  • Druska.

Papildomai reikės: puodo, peilio, šepečio.

Kaip virti kiaulienos ausis?

  1. Nuplaukite ir nuvalykite kiaulių ausis. Tada pamirkykite ausis 2 valandas šaltame vandenyje.
  2. Dar kartą kruopščiai nuvalykite ausis šepetėliu arba mažu peiliuku.
  3. Įdėkite ausis į puodą su šaltu vandeniu. Vandenį užvirinkite. Virkite ant silpnos ugnies 15 minučių. Nupilkite vandenį, išskalaukite ausis ir puodą. Supilkite šviežią šaltą vandenį (įpilkite tiek vandens, kad jis apsemtu ausis). Užvirinkite ir virkite po dangčiu ant silpnos ugnies 1,5 valandos, reguliariai nugriebdami putas.
  4. Tada dedame į puodą susmulkintas dideliais gabalėliais morkas, nuluptus svogūnus, pipirų žirnelius, lauro lapą, druską.
  5. Virkite ant mažos ugnies dar 30 minučių.
  6. Iš nuoviro išimkite ausis, leiskite skysčiui nutekėti ir visiškai atvėsti ausims. Ir tik tada pereikite prie ausų pjaustymo. Kiaulių ausys yra paruoštos valgyti ar ruošti patiekalus.


Parašykite komentarą