Grūdėtos varškės varškėčiai

Varškė yra svarbi bet kokio amžiaus žmogaus mitybai. Produkte gerai dera baltymai, lengvai virškinami riebalai, vitaminai ir mineralai. Varškė taip pat reikalinga tinkamam virškinimui. Varškė yra vienas geriausių probiotikų šaltinių, sėkmingai kovoja su patogeniniais mikroorganizmais ir stiprina imuninę sistemą. Kaip ir kituose pieno produktuose, joje yra kalcio, kuris svarbus kaulams ir dantims. Stebint savo mitybą, reikėtų rinktis neriebią varškę ir nederinti jos su saldžiais priedais – uogiene, medumi.

Ingredientai:

  • Varškė (grūdėta) – 200 g;
  • Kiaušiniai – 1 vnt.;
  • Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
  • Miltai – 4 šaukštai;
  • Augalinis aliejus – 40 ml.

Paruošimas:

  1. Varškę sumaišykite su kiaušiniu ir cukrumi iki minkštos, tolygios konsistencijos. Suberkite 1-2 šaukštus išsijotų miltų ir išmaišykite.
  2. Iš tešlos iškočiokite nedidelius rutuliukus, iš abiejų pusių išlyginkite ir pabarstykite likusiais miltais.
  3. Varškėčius apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.


Parašykite komentarą