Varškėčiai su kukurūzų miltais

Kukurūzų miltai naudojami kepant duoną, papločius, javainius, apkepus ir nacionalinius patiekalus daugelyje šalių: pavyzdžiui, tortilijos Meksikoje, arepos – Venesueloje ir Kolumbijoje, hominy – Moldovoje, polenta – Italijoje.

Kukurūzų miltai suteikia varškėčiams gražų auksinį atspalvį. Svarbiausia paimti smulkesnio malimo, kad po kepimo varškėtukai neliktų per kieti.

Kukurūzų miltų nauda

Kukurūzų miltai teigiamai veikia virškinimą, nes juose yra daug skaidulų. Sumažina rūgimo procesus žarnyne, priešinasi cholesterolio plokštelių susidarymui. Kukurūzų miltuose yra magnio, fluoro, kalio. Kukurūzai yra hipoalergiški, tinkami pirmam kūdikių maitinimui, rekomenduojami netoleruojantiems glitimo, taip pat skatina raumenų augimą.

Ingredientai:

  • Varškė – 200 g;
  • Kukurūzų miltai – 3-4 šaukštai;
  • Kiaušinių baltymai – 1 vnt.;
  • Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis;
  • Cukrus – 1 valgomasis šaukštas.

Varškėčių paruošimas:

  1. Varškę pertrinkite per sietelį ir suberkite kukurūzų miltus.
  2. Įpilkite kiaušinio baltymo, įprasto ir vanilinio cukraus ir vėl išmaišykite.
  3. Formuokite varškėčius, jei norite, apvoliokite miltuose arba kukurūzų kruopose ir apkepkite iš abiejų pusių.

Skanaus!

[the_ad id=”9498″]


Parašykite komentarą