Turinys
Toks gaivus ir sultingas lavašas su varške ir pomidorais idealiai tinka visur: per šventę, iškylaujant ar tiesiog kaip greitas užkandis. Įdėkite šiek tiek prieskonių ir žolelių ir patiekite su šviežiomis daržovėmis.
- Paruošimo laikas: 40 min.
- Porcijos: 4 asmenims
Ingredientai:
- Lavašas – 1 vnt.;
- Pomidorai – 1 vnt.;
- Krapai – 0,5 ryšulio;
- Varškė – 200 g
- Prieskoniai – 1 šaukštelis;
- Grietinė – 2 šaukštai;
- Salotos – 4 lapai;
- Svogūnai – 0,5 vnt.
Paruošimas:
- Varškę sumaišykite su smulkintomis žolelėmis ir prieskoniais pagal skonį. Galite pridėti česnako.
- Jei varškės masė per sausa, įdėkite porą šaukštų grietinės.
- Ant lavašo uždėkite salotų lapelius, ant jų – varškę.
- Pomidorą supjaustykite griežinėliais, o svogūną smulkiai ir uždėkite ant viršaus.
- Susukite į tankų vyniotinį, suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 20 minučių.
Prieš patiekiant svečiams, vyniotinius supjaustykite griežinėliais.