Vištienos kukuliai grietinėlėje su paprika

Vienas iš mano mėgstamiausių dietinių mėsos kukulių receptų ir viskas dėl to, kad vištiena ir grietinėlė yra sukurti vienas kitam. Šaukštas paprikos suteikia patiekalui neįprastą aromatą ir gražią spalvą. Jei namuose turite rūkytos paprikos, drąsiai imkite.

  • Paruošimo laikas: 1 val.
  • Porcijos: 4 asmenims

Ingredientai:

  • Vištienos faršas – 600 g;
  • Ryžiai (virti) – 100 g;
  • Grietinėlė – 1 stiklinė;
  • Sūris – 50 g;
  • Česnakai – 1 skiltelė;
  • Paprika – 1 šaukštelis;
  • Prieskoniai ir pagardai (maltai mėsai) – 1 šaukštelis;
  • Krakmolas – 1 šaukštelis.

Paruošimas:

  1. Sumaišykite vištienos faršą, virtus ryžius ir prieskonius. Suformuokite tvarkingus mažus kukulius.
  2. Sumaišykite grietinėlę, tarkuotą sūrį, išspaustą česnaką, papriką ir šaukštą krakmolo. Galite pridėti žolelių ar kitų prieskonių.
  3. Mėsos kukulius dėti į formą, užpilti padažu ir kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 40 min.

Pastaba: vištienos kukulius kreminiame padaže tinka patiekti su virtais ryžiais, kuskusu ar įprasta bulvių koše. Šie garnyrai savo tekstūra harmoningai dera su pagrindiniu patiekalu.



Parašykite komentarą