Kepta traški šoninė karšto oro gruzdintuvėje

Kepta traški šoninė karšto oro gruzdintuvėje

Paruošimas: 5 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 4 Kepta šoninė karšto oro gruzdintuvėje yra vienas paprasčiausių, bet kartu ir skaniausių būdų pasigaminti traškią, gardžią mėsą per itin trumpą laiką. Naudojant karšto oro gruzdintuvę (air fryer), šoninė tampa tobulai apskrudusi, bet išlieka sultinga viduje. Šis būdas ne tik padeda išgauti maksimalų skonį, bet ir sumažina nereikalingų … Skaityti toliau

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir sūriu

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir sūriu

Paruošimas: 45 min Gaminimas: 120 min Porcijos: 4 Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir sūriu – tai tobulas pasirinkimas šeimos vakarienei ar draugų susitikimui savaitgalį. Ši gardaus skonio užkanda sujungia minkštą, sultingą plėšytą kiaulieną su tirpstančiu sūriu, sukurdama tobulą skonių harmoniją. Tradicinis amerikietiškas patiekalas, kuris tapo populiarus ir Lietuvoje, gali būti ruošiamas įvairiais būdais, tačiau šis … Skaityti toliau

Kitoks paštetas iš mėsos ir kepenėlių

Kitoks paštetas iš mėsos ir kepenėlių

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 45 min Porcijos: 10 Šis unikalus mėsos ir kepenėlių pašteto receptas puikiai tiks tiems, kurie ieško alternatyvos tradicinei dešrai. Naminis paštetas ne tik leidžia kontroliuoti ingredientų kokybę, bet ir suteikia galimybę eksperimentuoti su skoniais bei prieskoniais. Be to, tai puikus būdas panaudoti likusią virtą mėsą ir sukurti naują, gardų patiekalą. Galimos … Skaityti toliau

Karaimiški kibinai su mėsa

Karaimiški kibinai su mėsa

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 5 Karaimų kibinai su mėsa – tai tradicinis karaimų patiekalas, kuris jau daugelį amžių yra neatsiejama Lietuvos kulinarinio paveldo dalis. Šie pusmėnulio formos pyragėliai, pagaminti iš trapios tešlos ir įdaryti smulkiai kapota mėsa bei svogūnais, yra mėgstami dėl savo unikalios tekstūros ir sodraus skonio. Nors tradiciškai kibinai buvo … Skaityti toliau

Kiaulienos nugarinės suktinukai su svogūnais, pievagrybiais ir morkomis

Kiaulienos nugarinės suktinukai su svogūnais, pievagrybiais ir morkomis

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 40 min Porcijos: 6 Kiaulienos nugarinės suktinukai su svogūnais, pievagrybiais ir morkomis – tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Šis patiekalas yra ypatingai sultingas, kvapnus ir sotus. Kiekvienas suktinukas pasižymi minkštu ir gerai iškeptu kiaulienos mėsos sluoksniu, kuris apgaubia gardų įdarą iš svogūnų, pievagrybių ir morkų. Kad suktinukai … Skaityti toliau

Cepelinai su jautiena

Cepelinai su jautiena

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 40 min Porcijos: 4 Cepelinai yra vienas iš populiariausių lietuviškų patiekalų, o šis receptas su jautiena yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori patirti tikrą, autentišką lietuvišką skonį. Tradiciškai cepelinai gaminami su kiauliena ar varške, tačiau jautienos naudojimas suteikia jiems sodresnio, aromatingesnio skonio ir daro patiekalą kiek lengvesnį virškinimui. Šis receptas yra … Skaityti toliau

Troškintos jautienos kepenėlės su svogūnais

Troškintos jautienos kepenėlės su svogūnais

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 25 min Porcijos: 4 Troškintos jautienos kepenėlės su svogūnais – tai klasikinis, maistingas ir nepaprastai skanus patiekalas, puikiai tinkantis tiek šeimos pietums, tiek vakarienei. Šis receptas išsiskiria paprastumu, o rezultatas džiugins net reikliausius gurmanus. Jautienos kepenėlės yra puikus geležies, vitaminų A ir B šaltinis, o kartu su svogūnais jos tampa ypatingai … Skaityti toliau

Naminis kiaulienos karkos vyniotinis

Naminis kiaulienos karkos vyniotinis

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 150 min Porcijos: 10 Naminis kiaulienos karkos vyniotinis yra tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris dažnai puošia šventinius stalus ir yra puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei. Šis vyniotinis išsiskiria savo sultingumu ir aromatingumu, o jo paruošimo procesas, nors ir reikalauja laiko, nėra sudėtingas. Mėsa tampa minkšta ir lengvai pjaustoma, todėl puikiai tinka … Skaityti toliau

Apvirtos – rūkytos kiaulių ausys, kamado tipo grilyje

Apvirtos - rūkytos kiaulių ausys, kamado tipo grilyje

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 240 min Porcijos: 6 Apvirtos ir rūkytos kiaulių ausys yra tradicinis lietuviškas užkandis, kuris puikiai tinka prie alaus ar kitų gėrimų. Šis receptas yra modernizuota klasikinio patiekalo versija, naudojant kamado tipo grilį, kuris suteikia ypatingą dūmų aromatą ir tekstūrą. Kiaulių ausys tampa traškios iš išorės, bet lieka minkštos ir sultingos viduje. … Skaityti toliau

Ilgai kepti glazūruoti kiaulienos šonkauliukai pagal 3-2-1 metodą, kamado tipo grilyje

Ilgai kepti glazūruoti kiaulienos šonkauliukai pagal 3-2-1 metodą, kamado tipo grilyje

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 360 min Porcijos: 6 Sveiki, maisto entuziastai ir grilio mėgėjai! Šiandien pristatau jums tobulą receptą tiems, kurie mėgsta lėtai keptą, sultingą ir minkštą mėsą – ilgai keptus glazūruotus kiaulienos šonkauliukus pagal 3-2-1 metodą, gaminamus kamado tipo grilyje. Šis metodas yra puikiai žinomas tarp BBQ profesionalų, nes suteikia mėsai neprilygstamą skonį ir … Skaityti toliau

Mėsos iešmeliai – šašlykai, marinuoti su kivi, kepti orkaitėje

Mėsos iešmeliai - šašlykai, marinuoti su kivi, kepti orkaitėje

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 40 min Porcijos: 4 Šis unikalus ir išskirtinis receptas – Mėsos iešmeliai – šašlykai, marinuoti su kivi, kepti orkaitėje – puikiai tinka tiems, kurie vertina sultingą kiaulienos skonį ir nori išbandyti naujovišką marinavimo techniką. Tradicinės šašlykų ruošimo tradicijos susimaišo su natūraliu kivi saldumo ir rūgštumo pusiausvyra, suteikdama mėsai ypatingą minkštumą bei … Skaityti toliau

Kiaulienos plovas kazane – kamado

Kiaulienos plovas kazane - kamado

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 6 Plovas yra vienas populiariausių patiekalų tiek Rytų Europoje, tiek Vidurio Azijoje, o kepant jį kazane ant kamado kepsninės, patiekalas įgyja nepakartojamą skonį bei aromatą. Tradicinis kiaulienos plovas pasižymi sodriu skoniu, kvapniais prieskoniais ir sultinga, burnoje tirpstančia mėsa. Gaminti šį patiekalą yra tikras malonumas, o jo skonis privers … Skaityti toliau

Kiaulienos sprandinės kepsniai su daržovėmis ir baravykais

Kiaulienos sprandinės kepsniai su daržovėmis ir baravykais

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 25 min Porcijos: 5 Kiaulienos sprandinės kepsniai su daržovėmis ir baravykais – tai patiekalas, kuris pradžiugins tiek šeimos narius, tiek svečius. Sultinga mėsa, derinama su daržovėmis ir miško grybais, sukuria harmoniją, kurią papildo švelnus sūrio sluoksnis. Šis receptas yra puikus pasirinkimas norintiems išbandyti kažką naujo ir nustebinti artimuosius gardžiu patiekalu. Galimos … Skaityti toliau

Mėsos kukuliai pomidorų padaže su grietine

Mėsos kukuliai pomidorų padaže su grietine

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 50 min Porcijos: 5 Mėsos kukuliai pomidorų padaže su grietine – tai klasikinis patiekalas, kuris sujungia sultingus mėsos kukulius su turtingu pomidorų ir grietinės padažu. Šis derinys suteikia patiekalui ypatingą skonį ir aromatą, primenantį namų virtuvės šilumą. Kukuliai yra populiarūs daugelyje pasaulio virtuvių, o Lietuvoje jie dažnai patiekiami su bulvių koše … Skaityti toliau

Mėsos troškinys su bulvėmis, keramikiniuose indeliuose (čenakai)

mėsos troškinys su bulvėmis, keramikiniuose indeliuose - čenakai

Porcijos: 5 Gaminimo laikas: 30 min. Kepimo laikas: 90 min. Mėsos troškinys su bulvėmis, dar vadinamas čenakais, yra vienas tų patiekalų, kuris suteikia namams jaukumo ir šilumos. Tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kurio aromatas pripildo virtuvę šilumos ir malonumo jausmo. Čenakai yra puikus pasirinkimas, kai norisi išsaugoti natūralų ingredientų skonį ir kartu turėti maistingą bei sotų … Skaityti toliau

Troškintas triušis pomidorų ir alaus padaže

Troškintas triušis pomidorų ir alaus padaže

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 2 Triušiena yra vienas sveikiausių mėsos pasirinkimų, pasižymintis itin aukštu baltymų kiekiu ir mažu riebalų kiekiu. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie siekia subalansuotos mitybos ir ieško alternatyvų kitoms mėsos rūšims, tokioms kaip kiauliena ar jautiena. Triušiena taip pat turi daug vitaminų ir mineralų, tarp kurių yra B grupės … Skaityti toliau

Troškintas triušis su grietinėle ir morkomis, kaip pas mamą

Troškintas triušis su grietinėle ir morkomis, kaip pas mamą

Paruošimas: 50 min Porcijos: 3 Troškintas triušis su grietinėle ir morkomis – tai ypatingai švelnus ir aromatingas patiekalas, primenantis vaikystės skonius, kai mamos ar močiutės ruošdavo skanėstus šeimos vakarienei. Triušiena yra vienas sveikiausių baltymų šaltinių, turintis mažai riebalų ir daug lengvai virškinamų aminorūgščių. Ši mėsa yra puikus vitaminų B12 ir B3, taip pat mineralų, tokių … Skaityti toliau

Škotiškas subproduktų pudingas – Haggis

Škotiškas subproduktų pudingas – Haggis

Paruošimas: 45 min Gaminimas: 180 min Porcijos: 6 Škotiškas subproduktų pudingas – Hagis yra tradicinis ir labai įdomus patiekalas, kuris turi gilių šaknų Škotijos kulinarinėje kultūroje. Tai ne tik gardus, bet ir maistingas patiekalas, kuriame gausu baltymų ir įvairių vitaminų. Hagiui gaminti naudojami avies subproduktai – plaučiai, liežuvis, kepenys ir širdis, taip pat jautiena, miežinės … Skaityti toliau

Troškintas triušis su džiovintomis slyvomis ir pievagrybiais

Troškintas triušis su džiovintomis slyvomis ir pievagrybiais

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 2 Troškintas triušis su džiovintomis slyvomis ir pievagrybiais – tai gardus, švelnaus skonio patiekalas, tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Triušiena laikoma vienu iš sveikiausių mėsos šaltinių – ji yra lengvai virškinama, mažai riebalų turinti ir baltyminga. Šis patiekalas pasižymi subtiliu skonio balansu tarp švelnios triušienos, saldžių … Skaityti toliau

Greitai marinuoti šašlykai – receptas su grietine

Greitai marinuoti šašlykai - receptas su grietine

Paruošimas: 25 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 4 Vasara yra ne tik poilsio, bet ir lauko kepsnių metas. Dažnai kepsnių vakarėliai atsiranda netikėtai, ir tuomet reikia greitai improvizuoti. Štai taip atsirado ir šis greito marinavimo šašlykų su grietine receptas, kuris ne tik greitai paruošiamas, bet ir itin skanus. Šiame recepte naudojama kalakutiena, tačiau puikiai tiks … Skaityti toliau