Troškinti kotletai padaže

Kotletų padaže receptas bet kokiam garnyrui. Labai skanu.

  • Kalorijos 100 g: 116 kcal
  • Porcijų skaičius: 4 asmenims
  • Kada valgyti: pietūs

🙏 Mažas prašymas palikti komentarą. Noriu matyti tuos, kuriems patinka tai, ką darau. Tai man labai svarbu.

🍜 Ingredientai:

Kotletai:

  • Bet kokios maltos mėsos – 450 g (naudojau jautieną);
  • Sūris 35% – 50g;
  • Česnakai – 3 skiltelės;
  • Žalumynai – pagal skonį;
  • Druska, prieskoniai (pipirų, paprikos mišinys).

Padažas:

  • Pomidorų pasta – 90g /3 v.š.;
  • Grietinė 10% – 60g/2 v.š.;
  • Miltai – 40 g/2 v.š.;
  • Šiltas vanduo – 350 ml;
  • Druska, prieskoniai (pipirų mišinys).

👨‍🍳 Paruošimas:

  1. Kotletams sumaišykite maltą mėsą, žoleles, druską, prieskonius, gerai išmaišykite.
  2. Imame dalį faršo ir į centrą dedame gabalėlį sūrio, suformuojame kotletą (man gavosi 6 vnt.).
  3. Padažui inde sumaišyti miltus, pomidorų pastą, grietinę, druską, prieskonius ir įpilti šilto vandens (kad nesusidarytų iš miltų gumuliukai), vėl išmaišyti.
  4. Kotletus dėkite į kepimo indą (aš turiu 20 cm), užpilkite padažu ir pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 35-40 min.

Puikus garnyras būtų kietųjų kviečių makaronai, bulvių košė, virti dribsniai ar daržovių salotos.



Parašykite komentarą