Jautienos ir avinžirnių troškinys

Man labai patinka jautienos ir avinžirnių draugystė, nors dažniausiai tai būna Adanos kebabo ir humuso pavidalu, bet šį kartą dariau troškinį, kuris taip pat populiarus turkiškuose namuose. Žinoma dažniausiai vietoj šviežių pomidorų naudojama pomidorų pastą, bet vistiek įdėja ta pati. Avinžirnius galite pakeisti pupelėm arba žaliaisiais lęšiais.

Reikia:

  • 300g jautienos;
  • 400g virtų avinžirnių;
  • 1 svogūnas;
  • 1 raudonoji paprika;
  • 1 žalioji paprika;
  • 2 dideli pomidorai;
  • druska ir pipirai pagal skonį;
  • žiupsnelis raudonėlio;
  • žiupsnelis džiovintos raudonosios paprikos;
  • alyvuogių aliejaus;
  • petražolių;
  • 1 l vandens.

Gaminam:

  1. Jautieną supjaustome plonom juostelėm. Į keptuvę pilame šiek tiek alyvuogių aliejaus ir sudedame jautienos gabaliukus. Pagardiname druska ir kepame kol mėsa taps šviesiai rusva.
  2. Nulupame ir susmulkiname svogūną. Į puodą ir troškintuvą pilame truputį aliejaus ir sudedame svogūnus. Juos pakepiname kol suminkštėja. Tuo metu juostelėmis supjaustome paprikas ir smulkiai supjaustome luptus pomidorus. Viską sudedame į kepamus svogūnus. Pakepiname apie 4 min kol pomidorai suminkštės. Tada sudedame apkepintą jautieną ir virtus avinžirnius. Pagardiname druska, pipirais, džiovinta paprika, raudonėliu. Užpilame vandeniu ir troškiname apie 30 – 35 min kol jautiena bus minkšta. Pabaigoje apibarstome smulkntom petražolėm.
  3. Valgyti karštą kartu su virtais ryžiais ir šviežių daržovių salotom. Skanaus!
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą