Lęšių ir vištienos troškinys

Greičiausiai žiema visgi ateina į Stambulą, nes jau antra diena temperatūra tik apie 8-6C, bet artimiausiomis dienomis praneša dar vėsesnį orą, o gal net ir sniegą kitą savaitę. Žinoma, nėra čia ko dejuoti, juk ne -20C, bet vistiek šalta. Todėl šiandien aš verdu troškinį, o gal visgi sriubą. Žodžiu kažką tarp šių dviejų dalykų. Viena tokia JAV laidų vedėja ir greito maisto gamintoja Rachel Ray pasakytų ‘Stoup’, tai išvertus būtų kažkas panašaus į ‘trošksriubę’, bet tikrai nei šioks nei toks pavadinimas, todėl aš pasiliksiu su troškinio pavadinimu. Gražiau skamba.

Reikia:

  • 2 vištienos krūtinėlių;
  • 2 morkų;
  • 1 žalios arba raudonos paprikos;
  • 1 didelės bulvės;
  • 1 svogūno;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 1 stiklinės geltonųjų lęšių;
  • 2 l vandens;
  • druskos ir pipirų;
  • čiobrelio;
  • 1 a.š. raudonosios paprikos miltelių;
  • 1 lauro lapo;
  • petražolių;
  • 1 citrinos sulčių;
  • alyvuogių aliejaus;
  • šiek tiek virtų ryžių ( nebūtina).

Gaminam:

  1. Vištieną supjaustome gabaliukais, pagardiname druska ir pipirais. Į puodą ipilame šiek tiek aliejaus ir 3-4 min apkepiname vištienos gabalėlius. Išimame juos iš puodo.
  2. Nulupame ir supjaustome svogūnus, morkas, papriką. Sudedame juos į tą patį puodą ir pakepiname apie 4 min kol svogūnai bus beveik minkšti. Tada sudedame luptas ir kubeliais pjaustytas bulves, lęšius, pagardiname druska, pipirais, tarkuotu česnaku, čiobreliu, lauro lapu, paprikos milteliais. Taip pat sudedame vištienos gabalėlius ir užpilame vandeniu. Troškiname apie 15 min.
  3. Kai daržovės išverda, tada sudedame nuplautus ir suplėšytus špinatus ir smulkintas petražoles. Kai špinatai apverda, tada supilame citrinos sultis ir nukeliame nuo ugnies. Jei reikia dar įdedame druskos ar pipirų. Čia jau teks paragauti.

Pateikiame kartu su virtais ryžiais arba tiesiog taip. Skanaus!

[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą