Burokėlių troškinys

Įdomu ar yra nors vienas lietuvis nemėgstantis burokėlių? Vargu. netgi mano turkiškuose namuose po truputį pradeda juos pamėgti. Kaip mano vyras sako, turkai greičiausiai jų daug nevalgo, nes nežino, kaip jų paruošti. Žinoma dažniausiai aš verdu iš jų sriubą arba šaltibarščius sumaišau, bet šį kartą dariau troškinį arba gal dar galima pasakyti tirštą sriubą. Labai skanu!

  • Porcijos: 4-5 asmenims

Reikia:

  • 1 bulvės;
  • 1 morkos;
  • 1 nedidelės cukinijos;
  • 1 svogūno;
  • apie 10 žaliųjų pupelių (arba šparaginių pupelių);
  • 4 nedideli virti burokėliai;
  • 4 nedideli pomidorai;
  • druska ir pipirai;
  • 2 lauro lapai;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 1/2 a.š. paprikų miltelių;
  • apie 1.5l vandens;
  • 2 v.š. acto;
  • aliejaus;
  • svogūno laiškų arba grietinės.

Gaminam:

  1. Nulupam svogūną, bulvę ir morką. Supjaustome vienodo dydžio gabalėliais.
  2. Įkaitiname puodą su aliejumi, sudedame svogūnus ir morkas. Pakepiname apie 3 minutes.
  3. Susmulkiname cukiniją ir kartu su bulvėm sudedame į troškinį. Vėl pakepiname 3-4 minutes.
  4. Pagardinkite druska ir pipirais, lauro lapais, supilkite vandenį kartu su smulkintom pupelėm, išmaišykite ir vėl virkite apie 10 minučių, kol daržovės bus minkštos.
  5. Pomidorus ir nuluptus česnakus sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite. Supilkite į troškinį.
  6. Burokėlius supjaustykite kubeliais.
  7. Į puodą supilkite actą ir tada sudėkite burokėlius, paprikos miltelius. Pamaišykite ir užvirinkite. Nuo užvirimo pavirkite dar 2 minutes ir išjunkite.
  8. Pagardinkite svogūnų laiškais ar grietine ir skanaukite! Skanaus!
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą