- Paruošimas: 30 min
- Porcijos: 8
Jau rodžiau kaip pagaminti maskarponės sūrio pyragą su karamelizuotomis kriaušėmis ir nekeptą rikotos sūrio pyragą su kondensuotu pienu, kurie man labai patiko. O šiandien noriu dar parodyti dar vieną fantastišką variantą, kurio taip pat nereikia kepti. Ir jam reikia tikrai nedaug ingredientų. Net nežinau kokiais tinkamais žodžiais šį pyragą išgirti, bet tik galiu pasakyti, kad jis fantastiškai gardus ir net neverta skaičiuoti kalorijų jį valgant!<br
Receptui reikės:
Pagrindui:
- šokoladinių sausainių: 300 gramų
- sviesto: ~100-150 gramų
Įdarui:
- maskarponės sūrio: 500 gramų
- 33-35% riebumo grietinėlės: 200 mililitrų
- cukraus: 150 gramų
- želatinos: 20 gramų
Papuošimui:
- juodo šokolado: 30 gramų (nėra būtina)
Paruošimas
- Pradžioje želatiną užpilk 100 mililitrų šalto virinto vandens ir pastatyk maždaug 40-60 minučių, kad išbrinktų.
- Pyrago pagrindui blenderiu ar mėsmale sumalk sausainius.
- Ištirpink sviestą ir išmaišyk su sausainių trupiniais. Turėtų gautis biri, drėgna masė.
- Tada sausainių masę suberk į 24-26 centimetrų torto formą nuimamais kraštais, stipriai spausdamas suformuok pagrindą (gerai prispausk kraštuose).
- Padėk į šaldytuvą, kol ruoši pyrago įdarą.
- Želatiną pakaitink iki užvirimo, ir nukelk nuo viryklės (nevirink). Atvėsink.
- Išplak grietinėlę su cukrumi, sudėk maskarponės sūrį ir gerai išmaišyk.
- Supilk atvėsintą želatiną ir viska išmaišyk iki vientisos masės.
- Įdarą dėk ant pyrago pagrindo ir tolygiai paskirstyk.
- Apibarstyk sutarkuotu šokoladu.
- Dėk į šaldytuvą maždaug 3-4 valandoms, kad sustingtų.
- Pjaustyk ir skanauk!
Be galo skanus pyragas. Tikrai labai gerai viskas gaunasi. Rekomenduoju!