Kiaulienos šonkauliukai su kopūstais ir bulvėmis

Kiaulienos šonkauliukai su raugintais kopūstais ir bulvėmis yra ir skanu, ir sotu. Kartu ruošiamų kopūstų ir kiaulienos skoniai “susiženija”, taip gaunasi puikus patiekalas.

Ingredientai:

  • Šonkauliukai kiaulienos – 2 juostos ~2 kg (nuimti vidinę plėvelę, supjaustyti po 1 kauliuką);
  • Prieskoniai “Santa Maria” bulvėms – 20 g;
  • Aliejus kepimui;
  • Kopūstai rauginti – 800 g (perplauti po tekančiu šaltu vandeniu);
  • Bulvės – 1 kg;
  • Svogūnai – 1 vnt (150 g);
  • Lauro lapai – 3 vnt.;
  • Vanduo, kad vos apsemtų;
  • Druska / pipirai;
  • Pomidorų pasta – 45 g;
  • Cukranendrių cukrus – 3 a.š.;
  • Česnakai – 5 skilt. (griežinėliais);
  • Sultinio kubeliai su rūkytų šonkauliukų skonio “Maggi Kostilija” – 4 vnt;
  • Grietinėlė 30% – 600 ml.

Gaminimas:

  1. Kiaulienos šonkaulius nuplauti, nusausinti, nuimti plėvelę ir, supjausčius porcijomis, pamarinuoti su “Santa Maria” prieskoniais, atidėti 1 val. į šoną.
  2. Per tą laiką pasiruošti likusius produktus. Vėliau šonkauliukus apkepti keptuvėje su įkaitintu aliejumi tik taip gerokai, kad susidarytų plutelė. Toliau gaminant plutelė suminkštės, bet tai patiekalui suteiks “tą patį” skonį.
  3. Į greitpuodžio dugną dėti perplautus kopūstus, ant viršaus dėti bulves, berti druskos/pipirų, dėti lauro lapus ir pomidorų pastą.
  4. Užpilti vandeniu, kad vos apsemtų, dėti svogūną. Gaminti uždengus dangčiu ant didelės kaitros. Užvirus (kai pradeda “šnypšti”) troškinti vos 5 min.
  5. Išjungę atleiskite slėgį, atidarykite dangtį ir išimkite svogūną , suberkite apkeptus šonkauliukus, cukrų ir sultinio kubelius. Dar kartą uždaryti dangtį, užvirti ir troškinti ant stiprios kaitros dar 7 min.
  6. Pasibaigus laikui, vėl išjungti, išleisti slėgį ir nuimti dangtį. Sudėti česnakus, supilti grietinėlę ir, dabar neuždengus dangčio, troškinti ant silpnos ugnies 5 min.

Skanumynas😋 P.S.: gaminant paprastame puode, laikai padidėja maždaug trigubai.



Parašykite komentarą