Turinys
Kiaulienos šonkauliukai su raugintais kopūstais ir bulvėmis yra ir skanu, ir sotu. Kartu ruošiamų kopūstų ir kiaulienos skoniai “susiženija”, taip gaunasi puikus patiekalas.
Ingredientai:
- Šonkauliukai kiaulienos – 2 juostos ~2 kg (nuimti vidinę plėvelę, supjaustyti po 1 kauliuką);
- Prieskoniai “Santa Maria” bulvėms – 20 g;
- Aliejus kepimui;
- Kopūstai rauginti – 800 g (perplauti po tekančiu šaltu vandeniu);
- Bulvės – 1 kg;
- Svogūnai – 1 vnt (150 g);
- Lauro lapai – 3 vnt.;
- Vanduo, kad vos apsemtų;
- Druska / pipirai;
- Pomidorų pasta – 45 g;
- Cukranendrių cukrus – 3 a.š.;
- Česnakai – 5 skilt. (griežinėliais);
- Sultinio kubeliai su rūkytų šonkauliukų skonio “Maggi Kostilija” – 4 vnt;
- Grietinėlė 30% – 600 ml.
Gaminimas:
- Kiaulienos šonkaulius nuplauti, nusausinti, nuimti plėvelę ir, supjausčius porcijomis, pamarinuoti su “Santa Maria” prieskoniais, atidėti 1 val. į šoną.
- Per tą laiką pasiruošti likusius produktus. Vėliau šonkauliukus apkepti keptuvėje su įkaitintu aliejumi tik taip gerokai, kad susidarytų plutelė. Toliau gaminant plutelė suminkštės, bet tai patiekalui suteiks “tą patį” skonį.
- Į greitpuodžio dugną dėti perplautus kopūstus, ant viršaus dėti bulves, berti druskos/pipirų, dėti lauro lapus ir pomidorų pastą.
- Užpilti vandeniu, kad vos apsemtų, dėti svogūną. Gaminti uždengus dangčiu ant didelės kaitros. Užvirus (kai pradeda “šnypšti”) troškinti vos 5 min.
- Išjungę atleiskite slėgį, atidarykite dangtį ir išimkite svogūną , suberkite apkeptus šonkauliukus, cukrų ir sultinio kubelius. Dar kartą uždaryti dangtį, užvirti ir troškinti ant stiprios kaitros dar 7 min.
- Pasibaigus laikui, vėl išjungti, išleisti slėgį ir nuimti dangtį. Sudėti česnakus, supilti grietinėlę ir, dabar neuždengus dangčio, troškinti ant silpnos ugnies 5 min.
Skanumynas😋 P.S.: gaminant paprastame puode, laikai padidėja maždaug trigubai.