Glazūruoti, apvirti ir iškepti kiaulienos šonkauliukai

Glazūruoti, apvirti ir iškepti kiaulienos šonkauliukai

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 50 min Porcijos: 3 Kiaulienos šonkauliukai yra vienas iš klasikinių patiekalų, kurie puikiai tinka šeimos pietums ar šventėms. Kiauliena yra puikus baltymų šaltinis, o tai itin svarbu mūsų organizmui – baltymai padeda atstatyti raumenis ir stiprinti imuninę sistemą. Šiame recepte naudojami kiaulienos šonkauliukai yra apvirti, kad išliktų minkšti ir sultingi, o … Skaityti toliau

Kiaulienos šonkauliukai su kopūstais ir bulvėmis

Kiaulienos šonkauliukų receptas su kopūstais ir bulvėmis

Kiaulienos šonkauliukai su raugintais kopūstais ir bulvėmis yra ir skanu, ir sotu. Kartu ruošiamų kopūstų ir kiaulienos skoniai “susiženija”, taip gaunasi puikus patiekalas. Ingredientai: Šonkauliukai kiaulienos – 2 juostos ~2 kg (nuimti vidinę plėvelę, supjaustyti po 1 kauliuką); Prieskoniai “Santa Maria” bulvėms – 20 g; Aliejus kepimui; Kopūstai rauginti – 800 g (perplauti po tekančiu … Skaityti toliau

Kaip kepti Kiaulienos šonkaulius?

Kaip ir kiek laiko kepti Kiaulienos šonkaulius

Kaip pagaminti sultingai iškeptus ir minkštutėlius šonkauliukus? Mes jums atsakysime į visus klausimus! Ir tai ką nutyli kartais restoranų šefai. Apvirti šonkauliukai kazane, o po to apkepti grilyje arba ant laužo – jie tampa stebuklingai skanūs! Taip pamėginę, gaminsite visada! Taip pagaminti šonkauliukai bus visada skanūs!

Kiek kepti šonkauliukus?

  • Kiaulienos šonkauliai orkaitėje ant skardos kepami 30-45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
  • Kiaulienos šonkauliai rankovėje kepami 35 minutes 200 laipsnių temperatūroje.

Kepti šonkauliukai

Ingredientai:

  • 1 kg kiau­lie­nos šonkaulių;
  • 5 čes­nako skiltelių;
  • 4 v.š. aly­vuo­gių aliejaus;
  • 4 v.š. bal­za­mico acto;
  • 1 a.š. kumino;
  • 1 a.š. rozmarino;
  • 1 a.š. pipirų;
  • 1 a.š. druskos.

Paruošimas:

  1. Supjaus­tome šon­kau­liu­kus po vieną kau­liuką arba kaip jums ska­niau. Visus kitus ingri­di­en­tus sude­dam į dubenį ir išmai­šome (čes­nako skil­te­les žinoma rei­kia susmulkinti).
  2. Tada imame po vieną šon­kau­liuką gerai apvo­lio­jame mari­nate ir dedame į maišą. Likusį mari­natą irgi supi­lame ant šon­kau­liukų ir viską mari­nuo­jame bent porą valandų. Karts nuo karto mai­šelį papur­ty­kite ar apverskite.
  3. Pama­ri­navę, imam skardą, sude­dam šon­kau­liu­kus, į tar­pus dedame skil­te­lėm pjaus­ty­tas bul­ves, kurias pabars­tome druska ir trintu kuminu (arba kuom tik norite) ir kepame iki 180 laips­nių įkai­tin­toje orkai­tėje apie 45 min.

Šonkauliukai aštriame padaže

Ingredientai:

  • Kiaulienos šonkauliai 500 g
  • Laimas 1 vnt
  • Apelsinai 1 vnt
  • Česnakai 2 skiltelė (-ės)
  • Garstyčios 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Pipirai pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Medus 1 arb. šaukštelis (-iai)

Paruošimas:

  1. Šonkaulius nuplauti, supjaustyti porcijomis.
  2. Marinato ruošimas: plonai nulupti apelsino ir laimo žieveles, išspausti iš jų sultis; išspausti česnako skilteles ir viską sumaišyti (apelsino ir laimo žievelių sultis, česnaką, garstyčias, juoduosius pipirus, aliejų, medų, smulkintus krapus).
  3. Pasiruoštu marinatu įtrinti šonkauliukus ir 2-3 valandoms palikti marinuotis šaldytuve
  4. Kepino indą iškloti dviem sluoksniniais folijos, sudėti išmarinuotus šonkaulius ant viršaus užpilti marinatą, šonkaulius uždengti kitu folijos sluoksniu, kad mėsa per greitai neapkeptų ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 90 min.

Šonkauliukai kepti orkaitėje

Labai paprastai ir skaniai – kiaulienos šonkauliukai kepti orkaitėje su barbekiu padažu.

Skaniausi šonkauliukai

Arba ką nutyli virtuvės šefai!