Traški vištiena su traškučiais

Traškios vištienos receptas su traškučiais

Traški vištiena man tai komforto maistas, tikrai dažnai ją gaminu ir esu išbandžiusi begalę įvairių receptų. Na bet šis paprastas receptas mane nustebino skoniu! Anskčiau matydavau, kaip kiti gamina su sausais pusryčiais, o aš sugalvojau, kodel gi nepabandžius su traškučiais? Tam puikiai tiko tortilijų traškučiai Doritos! Skonis sužavėjo – traškumas buvo įdealus! Kviečiu ir jus … Skaityti toliau

Kepta vištiena su makaronais

Skani kepta vištiena su makaronais

Vos per pusvalandį galite paruošti nuostabius makaronus su kepta vištiena. Šį patiekalą gali paruošti net naujokė šeimininkė. Makaronus galite paimti bet kokios jums patinkančios formos. Be to, galite naudoti bet kokias vištienos dalis: filė, sparnelius ar blauzdeles. Vienintelis dalykas yra tai, kad vištienos gabaliukai turėtų būti maždaug tokio paties dydžio. Ingredientai: vištienos filė – 300 … Skaityti toliau

Kalėdinė antis su apelsinais ir obuoliais

Labai skani Kalėdinė antis su apelsinais

Pasak legendos, antis su apelsinais atsirado dėka italės Catherine de Medici, kuri ištekėjo už Prancūzijos karaliaus. Kad išvengtų nostalgijos tėvynei ir pažįstamiems patiekalams, mergina rūmų virtuvės šefams ruošti atsinešė itališkų kulinarinių knygų, todėl minėtasis patiekalas tapo prancūzų virtuvės klasika. Antienos mėsa puikiai dera su saldžiarūgščiais vaisiais, todėl receptą patobulinome ir antį su apelsinais bei obuoliais … Skaityti toliau

Vištienos filė tešloje

Vištienos filė tešloje - greitai paruošiama

Lengviausias būdas greitai ir skaniai iškepti vištienos filė – kepti ją tešloje. Vištienos krūtinėlė gaunasi sultinga ir švelni, nors dažniausiai ši mėsa išeina šiek tiek sausa. Tačiau tešla yra apsauginis sluoksnis, kuris išlaiko visas sultis kiekvieno mėsos gabalo viduje. Beje, ji labai lengva ir nesugeria riebalų pertekliaus iš keptuvės. Vištieną tešloje patogu pasiimti su savimi … Skaityti toliau

Kalakutiena su ananasais ir sūriu orkaitėje

Kalakutiena su ananasais orkaitėje

Ką galima pagaminti iš kalakutienos filė? Žinoma, sultingus muštinius. Variantų daug, bet man labiausiai patinka su ananasais ir sūriu. Todėl, kad tai labai paprasta. Kalakutiena turi daugiau baltymų ir mažiau riebalų nei vištiena. Mėsos nauda yra ne tik B grupės vitaminų, geležies ir kitų svarbių medžiagų kiekyje. Kalakutieną rekomenduojama įtraukti į vaikų racioną, alergiškiems žmonėms … Skaityti toliau

Traškūs vištienos kepsneliai ”Chicken Nuggets”

Naminių ”Chicken Nuggets” receptas

Vištienos kepsneliai iš greito maisto restorano yra tokie skanūs ir viliojantys, bet toli gražu nėra patys sveikiausi. Tačiau naminiai – visai kita istorija. Patariu po kepimo būtinai dėti ant popierinių rankšluosčių, kad pasišalintų kuo daugiau riebalų. Ingredientai: Vištienos filė – 700 g; Kiaušiniai – 2 vnt.; Miltai – 50 g; Džiūvėsėliai – 150 g; Augalinis … Skaityti toliau

Troškinti kotletai padaže

Troškintų kotletų padaže receptas

Kotletų padaže receptas bet kokiam garnyrui. Labai skanu. Kalorijos 100 g: 116 kcal Porcijų skaičius: 4 asmenims Kada valgyti: pietūs 🙏 Mažas prašymas palikti komentarą. Noriu matyti tuos, kuriems patinka tai, ką darau. Tai man labai svarbu. 🍜 Ingredientai: Kotletai: Bet kokios maltos mėsos – 450 g (naudojau jautieną); Sūris 35% – 50g; Česnakai – … Skaityti toliau

Kalėdinė žąsis

Kalėdinė žąsis su bulvėmis

Mūsų šeimoje nuo senų senovės, arba tiek kiek mano atmintis neša. Per kalėdas valgydavome keptą žąsį. Kūčios kaip Kūčios, viskas aišku, mažiausiai 12 patiekalų be mėsos, kiaušinių ir pieno produktų. Kažkada, tarybiniais laikais, atrodė, kad tiesiog nebėra ką valgyti, bet dabar mes šeimininkės, tokios išradingos, kad sugebame nerealiausiai fantastiškiausius patiekalus paruošti ir visą adventą be … Skaityti toliau

Vištų šlaunelės mango sultyse

Vištų šlaunelių receptas mango sultyse

Karts nuo karto mūsų namuose tapo labai madinga gerti natūralių vaisių sulčių kokteilius. Geriame iš įvairiausių vaisių, kartais daržovių, bet iki šiol vis dar neturiu įsigyjusi normalios sulčiaspaudės bei vis dar blaškausi kokią ją čia nusipirkus. Noriu, bet neapsisprendžiu. Kadangiu man labai svarbu, jog mūsų namuose visada būtų įvairiausių vaisių, tai kai jie labai labai … Skaityti toliau

Traškūs ir lipnūs vištienos sparneliai

Traškūs ir lipnūs vištienos sparneliai

Kai taip šalta, norisi karšto, pikantiško, iš vidaus šildančio užkandžio. Vaikščiojant po prekybos centrą, sparneliais pamojo vištos. Prisiminiau Peter Gabriel muzikinį klipą, kai vištiena šoko. Dabartiniai vaizdo klipai: negrai su prabangiais automobiliais ir baseinais, merginos su bikiniais, pusiau nuogo kūno demonstravimas…o kur menas?..aš nebematau. Pasirodo koks vienas vos geresnis, ir tuoj pat klonų gauja iš … Skaityti toliau

Vištiena su orkaitėje keptomis daržovėmis

Vištiena su orkaitėje keptomis daržovėmis

Mūsų šeima be galo mėgsta orkaitėje keptas daržoves ir tikrai nesvarbu koks metų laikas, nes visada galima rasti tinkančių gražuolių. Mano vyras kartais paprašo paprasčiausiai orkaitėje keptų svogūnų ant skrebučio, nes jie puikia tinka su karštu dubenėliu sriubos. Šį kartą vakarienė su vištiena ir daržovės, kurios yra pačiame gerume šiuo metu Turkijoje. Porcijos: 4 asmenims … Skaityti toliau

Vištienos sparneliai aštriame padaže

Vištienos sparnelių receptas aštriame padaže

Vakar turguje įsigijom gražių, didelių ir šviežių vištų sparnelių. O štai čia ir prasidėjo galvos skausmas, kaip juos paruošti, kad nebūtų įprasta, tačiau būtų skanu. Juolab, kad aš mėgstu gaminti kaskart vis ką nors kita ir vis kaip nors kitaip. Kaip visada, pradėjau vartyti knygas, žurnalus, sukauptus receptus, pasitelkiau internetą, o mane išgelbėjo, kažkur giliai … Skaityti toliau

Kepta traški vištiena Azijietiškai

Kepta traški vištiena Azijietiškai

Šį receptą atradau labai senai, kai dirbau Japoniškame restorane. Skoniu jis tikrai jus nustebins – pažadu! Viskas labai paprasta – sparneliai pamarinuojami, apibarstomi krakmolu ir 2 kartus pakepame aliejuje! Dvigubas kepimas užtikrina, kad vištiena bus labai traški. Papildomo skonio suteikia naminis saldžiarūgštis padažas. Galima šį receptą naudoti ir kepant ir vištienos blauzdeles ar tiesiog krūtinėlę. … Skaityti toliau

Sultinga kiauliena su garstyčiomis

Sultingos kiaulienos su garstyčiomis receptas

Stengiuosi parduotuvėse nepirkti dešros, o užtat orkaitėje kepu kiaulieną su garstyčiomis. Taip paruoštą kiaulieną galima patiekti karštą ir šaltą, supjaustyti į sumuštinį ir pasiimti su savimi užkandžiui. Jei nemėgstate aštriai, naudokite saldžias garstyčias. Gaunasi labai skani mėsa! Ingredientai: Kiauliena (sprandinė) – 1 kg; Garstyčios (aštrios) – 2 šaukštai; Pipirų žirnelių mišinys – 1 šaukštelis; Augalinis … Skaityti toliau

Kalakutienos maltinukai

Kalakutienos maltinukų receptas

Viena bėda su kalakutienos krūtinėle yra ta, kad ji yra gan beskonė ir greitai kepdama tampa sausa, todėl yra du būdai padaryti ją tikrai skanią, tai kepti visą kalakutą su įdarais ir priedais bei gausybe sviesto arba gaminti maltinukus. Va tada tikrai jie būna gardūs, nors gal tada kalorijų ir daug daugiau turi. 🙂 Reikia: … Skaityti toliau

Rytietiško stiliaus vištos sparneliai

Rytietiško stiliaus vištos sparnelių receptas

Paprastai aš visada renkuosi vištos krūtinėles, nes jos man tikrai skanios, turi mažai riebalų, beto yra tiek būdų jas skaniai paruošti. Tačiau kartais norisi pasmaližiauti, o tam labiausiai tinka sparneliai, nes juos imi į rankas ir mėgaujiesi. Juos taip pat labai lengva pagaminti, beveik neimanoma jų perkepti, nes visada mėsa bus sultinga dėl odelėje esančių … Skaityti toliau

Jautienos Kibbe Kebabai

Jautienos Kibbe Kebabo receptas

Kibbe – reiškia ‘kotletai’ Arabu kalboje. Tradiciškai šis kebabas gaminamas iš smulkiai pjaustytos avienos, bulguro (apvirtu ir džiovintų kvietinių kruopų) ir žolelių. Šį kartą aš gaminau iš maltos jautienos. Jei nėra galimybių gauti bulguro, naudokite Lietuvoje lengvai randamas perlines ar kvietines kruopas, kurias aš prieš dedant apvirčiau. Smulkaus bulguro virti nereikia. Beja, visgi dar ir … Skaityti toliau

Jogurte marinuota višta

Jogurte marinuota višta

Pasiruošimas kelionei tikrai yra daug laiko atimantis darbas, o čia jau viskas surašyta, su kainom, darbo laiku, visa istorija ir asmeniniais patarimais. Ar gali kas būti geriau! Perverti, išsirenki, ką nori pamatyti ir keliauji. Jau grįžus gaminau, tai kas nereikalauja ilgo stovėjimo prie viryklės, pvz. orkaitėje kepta višta su agurkų ir jogurto padažu (a la … Skaityti toliau

Vištienos iešmeliai su rozmarinu

Vištienos iešmelių receptas su rozmarinu

Kalbant apie maistą, išvažiuoti iš miesto yra gerai vien todėl, kad gali daug kur tiesiog užsikurti grilių ir mėgautis ten keptomis daržovėmis ar mėsa. Tai praėjusią savaitę mes tai ir padarėme – beveik visas vakarienes gaminomės ant griliaus. Pirmiausia apkepėme baklažanus, paprikas bei pomidorus, kad kol kepa mėsa galėčiau viską nulupti ir susmulkinti, pagardinti citrinos … Skaityti toliau