Šiame skyriuje mūsų autoriai dalijasi sėkmingiausiais keptos mėsos patiekalais, receptais su nuotraukomis ir mėsos gaminimo instrukcijomis. Parodysime, išmokysime jus kaip kepti mėsą namuose orkaitėje ir keptuvėje!
Jau ne kartą rašiau, kad ‘kofte’ arba kotletai ar maltinukai yra rimtas dalykas Turkijoje. Šis receptas tai vienas iš gausybės Turkišų kofte receptų. Aš netgi manau, kad labai jau primenantis lietuvišką virtuvę, nes kas nėra valgęs kotletų su bulvių koše? Kažkaip labai jau primenantis namus, nors jau ir atpratau nuo bulvių košės skonio. Bet kartais … Skaityti toliau
Caciatore italai dažniausiai gamina iš vištienos krūtinėlių. Tačiau mes Kalėdų stalui siūlome kalakuto krūtinėlę. Porcijos: 6 Paruošimas: 1 val Ingredientai: 1 didelė kalakutienos krūtinėlė; 500 g šviežių pievagrybių; 500 g pjaustytų pomidorų savo sultyse; 2 geltonos saldžiosios paprikos; 2 dideli svogūnai; 6 česnako skiltelės; 1 vidutinė petražolių kekė; 150 ml sauso baltojo vyno; Alyvuogių aliejus; … Skaityti toliau
Jautienos filė supjaustykite didelėmis plonomis riekelėmis, jas išmuškite, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir palikite pusvalandžiui marinuotis.
Nupjaukite nuo duonos plutą, supjaustykite kubeliais, suberkite į dubenį ir įmuškite kiaušinį.
Aliejuje apkepkite supjaustytus svogūnus, sumaišykite juos su balta duona, pagardinkite smulkintais svogūnų laiškais ir čiobrelių šakelėmis.
Paruoštą masę užtepkite ant jautienos riekelių ir suvyniokite, sutvirtindami siūlu ar dantų krapštukais.
Supjaustykite lašinius ir juos paspirginkite aliejuje.
Zrazus sudėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite keletą minučių. Kai zrazai apskrus, juos užpilkite sultiniu, sudėkite spirgučius, baltą duoną, griežinėliais pjaustytą pastarnoką ir patroškinkite.
Kokie keturi metai iš eilės vienintelis dovana kurios troškau Kalėdoms buvo sniegas. Ir dar norėjau, kad snigtų prieš Kalėdas, tam, kad šventinės nuotaikos prasidėtų kelioms savaitėmis anksčiau. Šiandien turėjau progos dalyvauti anties kepime, nors, tiesą pasakius, mieliau būčiau ruošus kokį nors mediterranean daržovių troškinį. Tačiau keptas viščiukas ar antis iš tiesų stereotipiškai priduoda Kalėdoms kalėdiškumo. Nors šiemet … Skaityti toliau
Namuose, kaip niekad daug gurmaniškų maistinių dalykėlių, nepamiršdama kelių iš jų nusprendžiau padaryti gardų jautienos ragu su kinietiškom daržovėm, konservuotais bambukais, ryžiais ir tailandietišku padažu. Jeigu recepto sudėtis jūsų neišgąsdins – išbandykite ir, tikiuosi, neliksite nusivylę. Jeigu visų nurodytų ingredientų neturite, galite kai kuriuos išmesti (pvz. salierą, arba arachisų aliejų pakeisti įprastu). Ingredientai (dviems): 300 … Skaityti toliau
Kalbant apie patį receptą, tai seniai galvojau išbandyti paukštiena+garstyčios duetą, o štai prieš kelias dienas namie kepiau kukurūzinę vištą ir ryžausi ją “pagražinti” vokiškomis garstyčiomis. Iš orkaitės, net ir man tenka pripažinti, sklido neapsakomai gardus kvapas. Višta buvo suvalgyta tą pačią dieną vieno žmogaus. Taip, jums nepasivaideno – višta per vieną vakarą buvo suvalgyta vieno … Skaityti toliau
Galima juos kepti ir su kita malta mėsa, bet šį kartą norėjau su kiauliena ir vištiena. Labai sotūs ir skanūs! Ingredientai: 400 g. maltos vištienos; 400 g. maltos kiaulienos; 1 svogūnas (nedidelis); 1 kiaušinis; 4 valgomieji šaukštai džiūvėsėlių; 1 arbatinis šaukštelis džiovinto raudonėlio; pagal skonį druskos; pagal skonį maltų juodųjų pipirų; šiek tiek Vegetos. Apvoliojimui: … Skaityti toliau
Kaip pagaminti sultingai iškeptus ir minkštutėlius šonkauliukus? Mes jums atsakysime į visus klausimus! Ir tai ką nutyli kartais restoranų šefai. Apvirti šonkauliukai kazane, o po to apkepti grilyje arba ant laužo – jie tampa stebuklingai skanūs! Taip pamėginę, gaminsite visada! Taip pagaminti šonkauliukai bus visada skanūs!
Kiek kepti šonkauliukus?
Kiaulienos šonkauliai orkaitėje ant skardos kepami 30-45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Kiaulienos šonkauliai rankovėje kepami 35 minutes 200 laipsnių temperatūroje.
Kepti šonkauliukai
Ingredientai:
1 kg kiaulienos šonkaulių;
5 česnako skiltelių;
4 v.š. alyvuogių aliejaus;
4 v.š. balzamico acto;
1 a.š. kumino;
1 a.š. rozmarino;
1 a.š. pipirų;
1 a.š. druskos.
Paruošimas:
Supjaustome šonkauliukus po vieną kauliuką arba kaip jums skaniau. Visus kitus ingridientus sudedam į dubenį ir išmaišome (česnako skilteles žinoma reikia susmulkinti).
Tada imame po vieną šonkauliuką gerai apvoliojame marinate ir dedame į maišą. Likusį marinatą irgi supilame ant šonkauliukų ir viską marinuojame bent porą valandų. Karts nuo karto maišelį papurtykite ar apverskite.
Pamarinavę, imam skardą, sudedam šonkauliukus, į tarpus dedame skiltelėm pjaustytas bulves, kurias pabarstome druska ir trintu kuminu (arba kuom tik norite) ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
Šonkauliukai aštriame padaže
Ingredientai:
Kiaulienos šonkauliai 500 g
Laimas 1 vnt
Apelsinai 1 vnt
Česnakai 2 skiltelė (-ės)
Garstyčios 1 arb. šaukštelis (-iai)
Pipirai pagal skonį
Alyvuogių aliejus 1 arb. šaukštelis (-iai)
Medus 1 arb. šaukštelis (-iai)
Paruošimas:
Šonkaulius nuplauti, supjaustyti porcijomis.
Marinato ruošimas: plonai nulupti apelsino ir laimo žieveles, išspausti iš jų sultis; išspausti česnako skilteles ir viską sumaišyti (apelsino ir laimo žievelių sultis, česnaką, garstyčias, juoduosius pipirus, aliejų, medų, smulkintus krapus).
Pasiruoštu marinatu įtrinti šonkauliukus ir 2-3 valandoms palikti marinuotis šaldytuve
Kepino indą iškloti dviem sluoksniniais folijos, sudėti išmarinuotus šonkaulius ant viršaus užpilti marinatą, šonkaulius uždengti kitu folijos sluoksniu, kad mėsa per greitai neapkeptų ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 90 min.
Šonkauliukai kepti orkaitėje
Labai paprastai ir skaniai – kiaulienos šonkauliukai kepti orkaitėje su barbekiu padažu.
Teigiama, kad joje itin mažai cholesterolio, užkemšančio kraujagysles. Be to, avieną puikiai įsisavina mūsų organizmas. Avienoje gausu kalio, magnio, jodo, geležies, taip pat B grupės vitaminų. Avienos kaloringumas: 100 g turi 241 kcal.
Kiek kepti avieną?
Avienos gabalus kepti orkaitėje 20-30 minučių 180-ies laipsnių temperatūroje. Vieno kilogramo avienos gabalą kepti orkaitėje 1,5val. toje pačioje temperatūroje. Kepimo laikas priklauso nuo mėsos gabalų dydžio.
Kaip kepti avieną?
Kepant avieną pagal šį receptą įsitikinsite, kad aviena yra labai skani mėsa! Receptas be nereikalingų ingredientų ir manipuliacijų: tiesiog kepta aviena keptuvėje su svogūnais ir trupučiu prieskonių.
Ingredientai:
Ėriena – 500 gramų
Svogūnai – 1 vnt
Citrinų sultys – iš pusės citrinos
Druska ir pipirai – pagal skonį
Keptos avienos paruošimas:
Avieną nuplaukite ir supjaustykite 2 centimetrų kraštinės gabalėliais, sudėkite į dubenį.
Daugelis patyrusių namų šeimininkių, šaldiklyje turi koldūnų, užšaldytų balandėlių ar kotletų atsargų, kuriuos labai patogu atšildyti ir greitai paruošti vakarienei ar pietums. Pavyzdžiui, man labai patinka gaminti tokius ruošinius, kai turiu papildomo laiko, stengiuosi išvirti ką nors skanaus atsargai, kad vėliau nesvarstyti, ką gaminti, jei turite tik pusvalandį.
Šiandien aš jums papasakosiu, kaip skaniai ir greitai galite paruošti dešreles orkaitėje, nesugaištant daug laiko ir pastangų. Dešros gali būti labai skirtingos: kiaulienos, jautienos, su maišyta arba vištienos ir kalakutienos mėsa.
Dešrelių kepimas orkaitėje
Paruoškite reikiamus ingredientus:
Žalias dešreles (atšildykite, jei užšaldėte)
Svogūnus
Vyną
Alyvuogių aliejų
Druską ir pipirus
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 190 ° C.
Grilio keptuvę patepkite 1 valgomuoju šaukštu aliejaus ir gerai ją įkaitinkite. Išdėstykite dešreles. Jei neturite grilio keptuvės, galite naudoti bet kokią žemą keptuvę, kurioje mėgstate kepti mėsą.
Kepkite dešreles 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kad lengvai apskrustu.
Bulves nuskutame ir supjaustome ketvirčiais. Apverdame apie 5 min.
Pasidarome prieskonių mišinį iš alyvuogių aliejaus, druskos, česnako, žolelių mišinio, kurkumos ir kmynų. Šiame mišinyje apvoliojame apvirtas bulves.
Dešras dedame į kepimo indą, subadome ir ant viršaus išdėliojame bulvių skilteles. Palaistome alyvuogių aliejumi ir dedame į 180 C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 1 val. Kepimo metu vis palaistome susidariusiomis sultimis. Kepame kol gražiai apskrus.
Salotos iš pekino kopūsto, morkos, agurko, krapų. Galite daryti su aliejumi arba trupučiu majonezo.
Žarijose keptos dešrelės
Išvykos į gamtą retai apsieina be dešrelių. Kepame virš žarijų, užvėrę ant metalinių ar vietoje išdrožtų medinių iešmų, ant grotelių ir pan. Groteles turėjau. Bet besimaudant, pakrantėje pamačiau augančius ajerus. Kilo idėja dešreles sušildyti kitaip. Prisiskyniau ajerų lapų, jais apvyniojau dešreles, padėjau ant žarijų ir varčiau. Lapai apsvilo, dešrelės gerai sušilo, atrodo, nuo ajerų įgavo papildomą malonų skonį. Dešreles, duoną, agurką ir pomidorą supjausčiau gabaliukais ir suvėriau ant nužievintos lazdyno šakelės. Buvo labai skanu. Pabandykite.
Kaip rodo praktika, daugeliui mūsų kepta antis asocijuojasi su Kalėdomis. Būtent šią šviesią dieną toks paukštis puošia šventinį šeimos stalą. Kaip iškepti antį, kad ji apkeptų iki gintarinės plutelės, išeitų minkšta ir sultinga? Apie tai šiandien ir kalbėsime. Taip pat sužinosite, kiek kepti antį orkaitėje. Kiek kepti antį? Anties krūtinėlę keptuvėje reikia kepti 30 minučių … Skaityti toliau