Maltinukai su bulvių košės kepurėle

Maltinukai su bulvių košės kepurėle receptas

Jau ne kartą rašiau, kad ‘kofte’ arba kotletai ar maltinukai yra rimtas dalykas Turkijoje. Šis receptas tai vienas iš gausybės Turkišų kofte receptų. Aš netgi manau, kad labai jau primenantis lietuvišką virtuvę, nes kas nėra valgęs kotletų su bulvių koše? Kažkaip labai jau primenantis namus, nors jau ir atpratau nuo bulvių košės skonio. Bet kartais … Skaityti toliau

Kalakutienos filė su pievagrybiais

Kalakutienos filė su pievagrybiais

Caciatore italai dažniausiai gamina iš vištienos krūtinėlių. Tačiau mes Kalėdų stalui siūlome kalakuto krūtinėlę. Porcijos: 6 Paruošimas: 1 val Ingredientai: 1 didelė kalakutienos krūtinėlė; 500 g šviežių pievagrybių; 500 g pjaustytų pomidorų savo sultyse; 2 geltonos saldžiosios paprikos; 2 dideli svogūnai; 6 česnako skiltelės; 1 vidutinė petražolių kekė; 150 ml sauso baltojo vyno; Alyvuogių aliejus; … Skaityti toliau

Bajoriški Radvilų zrazai

Bajoriški Radvilų zrazai su jautiena

Video recepto autorius:  Obelių aliejus

Patiekalui reikės:

  • Jautienos filė;
  • 2 svogūnų;
  • 200 gramų baltos duonos (batono);
  • 1 kiaušinio;
  • 200 gramų lašinių (rūkytų ir šviežių);
  • 1 šaukšto sviesto;
  • 1 stiklinės jautienos sultinio;
  • 1 pastarnoko;
  • aliejaus;
  • svogūnų laiškų, čiobrelių šakelių, druskos, pipirų.

Paruošimas

  1. Jautienos filė supjaustykite didelėmis plonomis riekelėmis, jas išmuškite, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir palikite pusvalandžiui marinuotis.
  2. Nupjaukite nuo duonos plutą, supjaustykite kubeliais, suberkite į dubenį ir įmuškite kiaušinį.
  3. Aliejuje apkepkite supjaustytus svogūnus, sumaišykite juos su balta duona, pagardinkite smulkintais svogūnų laiškais ir čiobrelių šakelėmis.
  4. Paruoštą masę užtepkite ant jautienos riekelių ir suvyniokite, sutvirtindami siūlu ar dantų krapštukais.
  5. Supjaustykite lašinius ir juos paspirginkite aliejuje.
  6. Zrazus sudėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite keletą minučių. Kai zrazai apskrus, juos užpilkite sultiniu, sudėkite spirgučius, baltą duoną, griežinėliais pjaustytą pastarnoką ir patroškinkite.
  7. Zrazus išimkite, supjaustykite mažesniais gabalėliais.
  8. Liukusį troškinį sutrinkite, įdėkite šiek tiek čiobrelių šakelių ir patiekite su zrazais.

Naudokite rapsų ar kitą kepimui tinkamą aliejų, turintį aukštą degimo temperatūrą.

Kepta antis ir persikų šerbetas

Kepta antis kalėdoms

Kokie keturi metai iš eilės vienintelis dovana kurios troškau Kalėdoms buvo sniegas. Ir dar norėjau, kad snigtų prieš Kalėdas, tam, kad šventinės nuotaikos prasidėtų kelioms savaitėmis anksčiau. Šiandien turėjau progos dalyvauti anties kepime, nors, tiesą pasakius, mieliau būčiau ruošus kokį nors mediterranean daržovių troškinį. Tačiau keptas viščiukas ar antis iš tiesų stereotipiškai priduoda Kalėdoms kalėdiškumo. Nors šiemet … Skaityti toliau

Gurmaniškas jautienos ragu

Gurmaniškas jautienos ragu

Namuose, kaip niekad daug gurmaniškų maistinių dalykėlių, nepamiršdama kelių iš jų nusprendžiau padaryti gardų jautienos ragu su kinietiškom daržovėm, konservuotais bambukais, ryžiais ir tailandietišku padažu. Jeigu recepto sudėtis jūsų neišgąsdins – išbandykite ir, tikiuosi, neliksite nusivylę. Jeigu visų nurodytų ingredientų neturite, galite kai kuriuos išmesti (pvz. salierą, arba arachisų aliejų pakeisti įprastu). Ingredientai (dviems): 300 … Skaityti toliau

Kalakutienos filė kepsnys su garstyčiomis

Kalakutienos filė kepsnys su garstyčiomis

Kalbant apie patį receptą, tai seniai galvojau išbandyti paukštiena+garstyčios duetą, o štai prieš kelias dienas namie kepiau kukurūzinę vištą ir ryžausi ją “pagražinti” vokiškomis garstyčiomis. Iš orkaitės, net ir man tenka pripažinti, sklido neapsakomai gardus kvapas. Višta buvo suvalgyta tą pačią dieną vieno žmogaus. Taip, jums nepasivaideno – višta per vieną vakarą buvo suvalgyta vieno … Skaityti toliau

Vištienos ir kiaulienos šnicelis su padažu

Vištienos ir kiaulienos šnicelis su padažu

Galima juos kepti ir su kita malta mėsa, bet šį kartą norėjau su kiauliena ir vištiena. Labai sotūs ir skanūs! Ingredientai: 400 g. maltos vištienos; 400 g. maltos kiaulienos; 1 svogūnas (nedidelis); 1 kiaušinis; 4 valgomieji šaukštai džiūvėsėlių; 1 arbatinis šaukštelis džiovinto raudonėlio; pagal skonį druskos; pagal skonį maltų juodųjų pipirų; šiek tiek Vegetos. Apvoliojimui: … Skaityti toliau

Kaip kepti Kiaulienos šonkaulius?

Kaip ir kiek laiko kepti Kiaulienos šonkaulius

Kaip pagaminti sultingai iškeptus ir minkštutėlius šonkauliukus? Mes jums atsakysime į visus klausimus! Ir tai ką nutyli kartais restoranų šefai. Apvirti šonkauliukai kazane, o po to apkepti grilyje arba ant laužo – jie tampa stebuklingai skanūs! Taip pamėginę, gaminsite visada! Taip pagaminti šonkauliukai bus visada skanūs!

Kiek kepti šonkauliukus?

  • Kiaulienos šonkauliai orkaitėje ant skardos kepami 30-45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
  • Kiaulienos šonkauliai rankovėje kepami 35 minutes 200 laipsnių temperatūroje.

Kepti šonkauliukai

Ingredientai:

  • 1 kg kiau­lie­nos šonkaulių;
  • 5 čes­nako skiltelių;
  • 4 v.š. aly­vuo­gių aliejaus;
  • 4 v.š. bal­za­mico acto;
  • 1 a.š. kumino;
  • 1 a.š. rozmarino;
  • 1 a.š. pipirų;
  • 1 a.š. druskos.

Paruošimas:

  1. Supjaus­tome šon­kau­liu­kus po vieną kau­liuką arba kaip jums ska­niau. Visus kitus ingri­di­en­tus sude­dam į dubenį ir išmai­šome (čes­nako skil­te­les žinoma rei­kia susmulkinti).
  2. Tada imame po vieną šon­kau­liuką gerai apvo­lio­jame mari­nate ir dedame į maišą. Likusį mari­natą irgi supi­lame ant šon­kau­liukų ir viską mari­nuo­jame bent porą valandų. Karts nuo karto mai­šelį papur­ty­kite ar apverskite.
  3. Pama­ri­navę, imam skardą, sude­dam šon­kau­liu­kus, į tar­pus dedame skil­te­lėm pjaus­ty­tas bul­ves, kurias pabars­tome druska ir trintu kuminu (arba kuom tik norite) ir kepame iki 180 laips­nių įkai­tin­toje orkai­tėje apie 45 min.

Šonkauliukai aštriame padaže

Ingredientai:

  • Kiaulienos šonkauliai 500 g
  • Laimas 1 vnt
  • Apelsinai 1 vnt
  • Česnakai 2 skiltelė (-ės)
  • Garstyčios 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Pipirai pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Medus 1 arb. šaukštelis (-iai)

Paruošimas:

  1. Šonkaulius nuplauti, supjaustyti porcijomis.
  2. Marinato ruošimas: plonai nulupti apelsino ir laimo žieveles, išspausti iš jų sultis; išspausti česnako skilteles ir viską sumaišyti (apelsino ir laimo žievelių sultis, česnaką, garstyčias, juoduosius pipirus, aliejų, medų, smulkintus krapus).
  3. Pasiruoštu marinatu įtrinti šonkauliukus ir 2-3 valandoms palikti marinuotis šaldytuve
  4. Kepino indą iškloti dviem sluoksniniais folijos, sudėti išmarinuotus šonkaulius ant viršaus užpilti marinatą, šonkaulius uždengti kitu folijos sluoksniu, kad mėsa per greitai neapkeptų ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 90 min.

Šonkauliukai kepti orkaitėje

Labai paprastai ir skaniai – kiaulienos šonkauliukai kepti orkaitėje su barbekiu padažu.

Skaniausi šonkauliukai

Arba ką nutyli virtuvės šefai!

Kiek kepti Avieną?

kaip ir kiek laiko reikia kepti aviena

Teigiama, kad joje itin mažai cholesterolio, užkemšančio kraujagysles. Be to, avieną puikiai įsisavina mūsų organizmas. Avienoje gausu kalio, magnio, jodo, geležies, taip pat B grupės vitaminų. Avienos kaloringumas: 100 g turi 241 kcal.

Kiek kepti avieną?

Avienos gabalus kepti orkaitėje 20-30 minučių 180-ies laipsnių temperatūroje. Vieno kilogramo avienos gabalą kepti orkaitėje 1,5val. toje pačioje temperatūroje. Kepimo laikas priklauso nuo mėsos gabalų dydžio.

Kaip kepti avieną?

Kepta aviena keptuvėje receptas
Kepta aviena keptuvėje

Kepant avieną pagal šį receptą įsitikinsite, kad aviena yra labai skani mėsa! Receptas be nereikalingų ingredientų ir manipuliacijų: tiesiog kepta aviena keptuvėje su svogūnais ir trupučiu prieskonių.

Ingredientai:

  • Ėriena – 500 gramų
  • Svogūnai – 1 vnt
  • Citrinų sultys – iš pusės citrinos
  • Druska ir pipirai – pagal skonį

Keptos avienos paruošimas:

  1. Avieną nuplaukite ir supjaustykite 2 centimetrų kraštinės gabalėliais, sudėkite į dubenį.
  2. Svogūną supjaustykite žiedais, suberkite į avieną.
  3. Įberkite druskos, pipirų, išmaišykite.
  4. Avieną apšlakstykite citrinos sultimis, uždenkite ir padėkite į šaltą vietą 4 val.
  5. Įkaitinkite keptuvę, dėkite avieną, kepkite pusvalandį ant vidutinės ugnies be dangčio, maišydami.

Orkaitėje kepta aviena

Ingredientai:

  • 500 g avienos (rinkausi nugarinę)
  • 5-6 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 3 skiltelės česnako
  • po 1/2 arbat. š. saldžiosios paprikos, aitriosios paprikos, džiovinto čiobrelio, mairūno
  • žiupsnelis muskato riešuto miltelių, juodųjų pipirų ir druskos
  • šaukštas medaus

Garnyrui:

  • bulvės
  • morkos
  • saldžioji paprika
  • mėlynasis svogūnas
  • česnakas
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų
  • sojos padažo

Paruošimas:

  1. Avienos mėsą užpilame aliejumi ir prieskoniais, gerai įtriname ir paliekame marinuotis bent keletą valandų.
  2. Bulves nulupame ir apverdame, išvirusias supjaustome stambiais gabalais.
  3. Stambiai susmulkiname ir kitas daržoves.
  4. Pasimarinavusią avieną sukame į foliją, tačiau labai nesuspaudžiame, kad būtų pro kur patekti orui.
  5. Dedame į skardą, aplink išdėliojame daržoves ir apibarstome prieskoniais, pašlakstome aliejumi ir sojos padažu.
  6. Kepame iki 200 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. (priklausomai nuo mėsos storio).

Taip pat rekomenduoju: Orkaitėje keptas avienos kumpis


Orkaitėje kepta aviena su riešutais ir daržovių užtepėle

Kaip kepti dešreles orkaitėje?

Kaip ir kiek laiko reikia kepti dešreles orkaitėje receptas

Daugelis patyrusių namų šeimininkių, šaldiklyje turi koldūnų, užšaldytų balandėlių ar kotletų atsargų, kuriuos labai patogu atšildyti ir greitai paruošti vakarienei ar pietums. Pavyzdžiui, man labai patinka gaminti tokius ruošinius, kai turiu papildomo laiko, stengiuosi išvirti ką nors skanaus atsargai, kad vėliau nesvarstyti, ką gaminti, jei turite tik pusvalandį.

Šiandien aš jums papasakosiu, kaip skaniai ir greitai galite paruošti dešreles orkaitėje, nesugaištant daug laiko ir pastangų. Dešros gali būti labai skirtingos: kiaulienos, jautienos, su maišyta arba vištienos ir kalakutienos mėsa.

Dešrelių kepimas orkaitėje

keptas svogunas su vynu

Paruoškite reikiamus ingredientus:

  • Žalias dešreles (atšildykite, jei užšaldėte)
  • Svogūnus
  • Vyną
  • Alyvuogių aliejų
  • Druską ir pipirus

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 ° C.
  2. Grilio keptuvę patepkite 1 valgomuoju šaukštu aliejaus ir gerai ją įkaitinkite. Išdėstykite dešreles. Jei neturite grilio keptuvės, galite naudoti bet kokią žemą keptuvę, kurioje mėgstate kepti mėsą.
  3. Kepkite dešreles 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kad lengvai apskrustu.
  4. 200 g svogūno supjaustykite pusžiedžiais ir lengvai pakepinkite alyvuogių aliejuje.
  5. Į kepimo indą supilkite 180 ml vyno ir sudėkite svogūnus. Pagardinkite druska ir pipirais.
  6. Ant viršaus sudėkite apskrudusias dešreles ir pašaukite į orkaitę 35 minutėms.
  7. Patiekite dešreles karštas su vyno ir svogūnų padažu. Gero apetito!

Naminės dešrelės orkaitėje

Naminės dešrelės orkaitėje su bulvėmis
Naminės dešrelės orkaitėje su bulvėmis

Ingredientai:

  • Naminių nevirtų dešrelių
  • Bulvių
  • Prieskonių bulvėms
  • Alyvuogių aliejaus
  • Šviežių daržovių

Gaminimas:

  1. Bulves nuskutame ir supjaustome ketvirčiais. Apverdame apie 5 min.
  2. Pasidarome prieskonių mišinį iš alyvuogių aliejaus, druskos, česnako, žolelių mišinio, kurkumos ir kmynų. Šiame mišinyje apvoliojame apvirtas bulves.
  3. Dešras dedame į kepimo indą, subadome ir ant viršaus išdėliojame bulvių skilteles. Palaistome alyvuogių aliejumi ir dedame į 180 C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 1 val. Kepimo metu vis palaistome susidariusiomis sultimis. Kepame kol gražiai apskrus.
  4. Salotos iš pekino kopūsto, morkos, agurko, krapų. Galite daryti su aliejumi arba trupučiu majonezo.

Žarijose keptos dešrelės

Išvykos į gamtą retai apsieina be dešrelių. Kepame virš žarijų, užvėrę ant metalinių ar vietoje išdrožtų medinių  iešmų, ant grotelių ir pan. Groteles turėjau. Bet besimaudant, pakrantėje pamačiau augančius ajerus. Kilo idėja dešreles sušildyti kitaip. Prisiskyniau ajerų lapų, jais apvyniojau dešreles, padėjau ant žarijų ir varčiau. Lapai apsvilo, dešrelės gerai sušilo, atrodo, nuo ajerų įgavo papildomą malonų skonį. Dešreles, duoną, agurką ir pomidorą supjausčiau gabaliukais ir suvėriau ant nužievintos lazdyno šakelės. Buvo labai skanu. Pabandykite.

Kiek kepti antį?

Kaip ir kiek laiko reikia kepti anti

Kaip rodo praktika, daugeliui mūsų kepta antis asocijuojasi su Kalėdomis. Būtent šią šviesią dieną toks paukštis puošia šventinį šeimos stalą. Kaip iškepti antį, kad ji apkeptų iki gintarinės plutelės, išeitų minkšta ir sultinga? Apie tai šiandien ir kalbėsime. Taip pat sužinosite, kiek kepti antį orkaitėje. Kiek kepti antį? Anties krūtinėlę keptuvėje reikia kepti 30 minučių … Skaityti toliau