Galima juos kepti ir su kita malta mėsa, bet šį kartą norėjau su kiauliena ir vištiena. Labai sotūs ir skanūs!
Ingredientai:
- 400 g. maltos vištienos;
- 400 g. maltos kiaulienos;
- 1 svogūnas (nedidelis);
- 1 kiaušinis;
- 4 valgomieji šaukštai džiūvėsėlių;
- 1 arbatinis šaukštelis džiovinto raudonėlio;
- pagal skonį druskos;
- pagal skonį maltų juodųjų pipirų;
- šiek tiek Vegetos.
Apvoliojimui: džiūvėsėlių
Kepimui: aliejaus ir sviesto
Padažui:
- 1 šaukštas sviesto;
- 100 ml pieno;
- 200 ml sultinio;
- 3 valgomieji šaukštai miltų.
Paruošimas
- Iš pradžių į dubenį sudėjau maltą vištieną ir kiaulieną, tada smulkintą svogūną, įmušiau kiaušinį, subėriau džiūvėsėlius, raudonėlį, pagardinau druska bei pipirais ir gerai išminkiau.
- Tada keptuvėje įkaitinau aliejų ir sviestą. Iš gautos masės šlapiomis rankomis dariau maždaug delno dydžio šnicelius, juos apvoliojau džiūvėsėliuose, dėjau ant lentos ir peiliu padaužiau suteikdama jiems formą.
- Dėjau į keptuvę su įkaitintais riebalais ir kepiau ant nedidelės kaitros iš abiejų pusių, pridengusi dangčiu, kol gražiai apkepė.
Padažas:
- Keptuvėje ištirpinau sviestą, bėriau miltus ir išmaišiau. Supyliau sultinį ir maišiau, kad neliktų miltų gumulėlių, o padažas pradėjo tirštėti.
- Kai padažas pradėjo tirštėti, supyliau pieną ir maišydama pakaitinau kelias sekundes. Paragauju, jei trūksta skonio, pagardinu mėgstamais prieskoniais.
- Aš sau ir sūnui patiekiau be padažo, nes mums taip skaniau. O vyras kaip padažų mėgėjas, tai jam jis labai tiks.
- Prie jų išviriau šviežių bulvių ir pakepiau cukinijų, kurias supjausčiau griežinėliais, pabarsčiau Vegeta (iš abiejų pusių) ir pavoliojau į plaktą kiaušinį su Vegeta, po to į džiūvėsėlius. Prie viso šio gėrio labai tiko riekelėmis pjaustyti švieži agurkėliai iš anytos sodo. Ir užbaigiamasis akcentas svogūnų laiškai.
Skanaus!!! 💖💖💖
RECEPTO AUTORIUS: @Pas Mamuką Virtuvėje