Traškūs vištienos kepsneliai ”Chicken Nuggets”

Vištienos kepsneliai iš greito maisto restorano yra tokie skanūs ir viliojantys, bet toli gražu nėra patys sveikiausi. Tačiau naminiai – visai kita istorija. Patariu po kepimo būtinai dėti ant popierinių rankšluosčių, kad pasišalintų kuo daugiau riebalų.

Ingredientai:

  • Vištienos filė – 700 g;
  • Kiaušiniai – 2 vnt.;
  • Miltai – 50 g;
  • Džiūvėsėliai – 150 g;
  • Augalinis aliejus – 400 ml;
  • Druska – 0,5 šaukštelio;
  • Malti juodieji pipirai – 0,5 šaukštelio;
  • Prieskoniai – 1 šaukštelis.

Kepsnelių paruošimas:

  1. Vištienos filė supjaustykite gana dideliais gabalėliais – kaip kepsnelius.
  2. Kiaušinius išplakite šluotele arba šakute.
  3. Sumaišykite miltus, druską, pipirus ir prieskonius pagal skonį.
  4. Kiekvieną vištienos gabalėlį pirmiausia apvoliokite miltuose, tada kiaušinyje, o tada džiūvėsėliuose.
  5. Apkepkite kepsnelius dideliame kiekyje augalinio aliejaus.
  6. Kepkite juos dalimis, kad iškeptų tolygiai, tada nusausinkite ant popierinių rankšluosčių.


Parašykite komentarą