Vištienos kepsneliai iš greito maisto restorano yra tokie skanūs ir viliojantys, bet toli gražu nėra patys sveikiausi. Tačiau naminiai – visai kita istorija. Patariu po kepimo būtinai dėti ant popierinių rankšluosčių, kad pasišalintų kuo daugiau riebalų.
Ingredientai:
- Vištienos filė – 700 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt.;
- Miltai – 50 g;
- Džiūvėsėliai – 150 g;
- Augalinis aliejus – 400 ml;
- Druska – 0,5 šaukštelio;
- Malti juodieji pipirai – 0,5 šaukštelio;
- Prieskoniai – 1 šaukštelis.
Kepsnelių paruošimas:
- Vištienos filė supjaustykite gana dideliais gabalėliais – kaip kepsnelius.
- Kiaušinius išplakite šluotele arba šakute.
- Sumaišykite miltus, druską, pipirus ir prieskonius pagal skonį.
- Kiekvieną vištienos gabalėlį pirmiausia apvoliokite miltuose, tada kiaušinyje, o tada džiūvėsėliuose.
- Apkepkite kepsnelius dideliame kiekyje augalinio aliejaus.
- Kepkite juos dalimis, kad iškeptų tolygiai, tada nusausinkite ant popierinių rankšluosčių.