Traškūs ir lipnūs vištienos sparneliai

Kai taip šalta, norisi karšto, pikantiško, iš vidaus šildančio užkandžio. Vaikščiojant po prekybos centrą, sparneliais pamojo vištos. Prisiminiau Peter Gabriel muzikinį klipą, kai vištiena šoko. Dabartiniai vaizdo klipai: negrai su prabangiais automobiliais ir baseinais, merginos su bikiniais, pusiau nuogo kūno demonstravimas…o kur menas?..aš nebematau. Pasirodo koks vienas vos geresnis, ir tuoj pat klonų gauja iš paskos. Viskas persismelkę komercija, pinigais ir nebelieka šioje padangėje meno, tikro, išliekančio. Prie ko priveda vištiena ir vaizduotė? O gi prie to, kad nusipirkau pakuotę sparnelių. Gaminsiu kaip tai daro Reda, bet truputėli pridėsiu ir savo rankelę. Negaliu gi visiškai aklai kopijuoti? 🙂

Ingredientai:

  • 1 pakuotė vištos sparnelių;
  • 1 a.š. maltų čili pipirų;
  • 1 a.š. Vorčesterio padažo;
  • 1 v.š. medaus;
  • 2 a.š. pomidorų pastos;
  • šlakelis aliejaus;
  • 3 česnako skiltelės;
  • žiupsnelis rozmarino;
  • 1/2 citrinos sulčių;
  • druskos.

Paruošimas:

  1. Česnako skilteles smulkiai sukapojau, sumaišiau visus marinato ingredientus ir ištrynusi sparnelius, palikau marinuotis 2 valandas.
  2. Sudėjau į kepimo indą, uždengiau folija ir kepiau orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių 20 minučių, po to nuėmiau foliją ir palikau kepti dar 30 minučių.

Galiukai sparnelių šiek tiek apdegė, bet skonis dėl to nė kiek nenukentėjo. Žinau tikrai, kai ateis pavasaris ir pradėsime važiuoti į sodybą, tikrai kepsiu Redos vištienos sparnelius (mūsų šeimoje šis patiekalas įgavo tokį pavadinimą)… jau turiu užsakymą 🙂

[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą