Ryžių košė su pienu – idealus pasirinkimas labai skaniems ir nepaprastai sveikiems pusryčiams. Net ir tiems vaikams, kurie nemėgsta pieno ir nenori valgyti košių.
Gaminimo aprašymas: Paruošti pienišką košę nesunku net jaunai šeimininkei. Mano išbandytas receptas, kaip virti ryžių pienišką košę, padės jums tai išsiaiškinti ir padaryti viską teisingai, kad rezultate būtų skanus ir sotus patiekalas. Savo mažajam sūneliui dažnai verdu pienišką ryžių košę, jis ją valgo su malonumu. Aš irgi labai mėgstu šią košę. Man patinka ir tai, kad ji skani be jokių priedų. Tačiau kartais dedu šviežių ir konservuotų vaisių (braškių, bananų, obuolių), kurie suteikia košei naujų skonio atspalvių.
- Porcijos: 3 asmenims
- Kalorijos: 134
Ingredientai:
- Ryžiai – 200 gramų;
- Pienas – 500 mililitrų;
- Vanduo – 200 mililitrų;
- Cukrus – 1 v.š.;
- Sviestas – 30 gramų.
Košės paruošimas:
- Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Vienam litrui pieno reikia paimti 400 gramų ryžių. Paruošime tris košės porcijas. Tam mums reikia 500 ml. pieno ir 200 gramų ryžių.
- Ryžius nuplaukite (nemirkydami), įpilkite 1 stiklinę vandens ir padėkite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, virkite, dažnai maišydami, kol vanduo beveik visiškai išgaruos.
- Įpilkite pieno, cukraus pagal skonį, virkite ant silpnos ugnies, kol išvirs. Galite virti trumpai, kad ryžiai būtų paruošti, bet pienas dar neužvirtų. Bet man labiau patinka tiršta košė, tad verdu apie 15 min.
Ryžių pieno košė paruošta. Patiekite su sviesto kubeliu, sausainiais, riešutais ir vaisiais. Išties skanūs pusryčiai.
1 komentaras apie “Ryžių košė vaikams”