Vaiko mityba turi būti subalansuota. Siūlome paįvairinti mažylio mitybą ir pietums išsivirti itin skanią ir sočią, lengvą ir kvapnią žuvienės sriubą.
Ingridientai:
- Žuvies faršas – 100 g;
- Manų kruopos – 5 šaukštai;
- Baltasis svogūnas – 1 vnt.;
- Morkos – 1 vnt.;
- Bulvės – 1 vnt.;
- Sorų kruopos – 1 a.š.
Sriubos paruošimas:
- Bulvę supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūną smulkiai supjaustykite.
- Sumaišykite žuvies faršą ir manų kruopas, leiskite manų kruopoms išbrinkti. Iš paruošto faršo suformuokite rutuliukus.
- Užvirinkite vandenį. Į puodą sudėkite bulves, suberkite svogūnus ir morkas.
- Soras nuplaukite ir suberkite į puodą. Virkite maždaug 10 minučių. Tada sudėkite kukulius į sultinį. Po 15 minučių jūsų sriuba yra paruošta.
- Patiekdami įberkite šviežių žolelių. Skanaus!
Ar jūsų vaikas mėgsta sriubas? Kokias dažniausiai gaminate?
Šiuolaikinis mokslas jau įrodė žuvies patiekalų naudą žmogui. Žuvų taukai turi teigiamą poveikį sveikatai, atminčiai ir nuotaikai.