Šis citrinins keksas drėgnas, aromatingas, purus, pagardintas citrinos žievele ir su traškančiomis aguonų sėklytėmis. Dėka grietinėlės naudojamos recepte, šis citrininis keksas tampa itin minkštas ir tiesiog tirpstantis burnoje.
Ingredientai:
- 3 kiaušiniai (kambario temperatūros);
- 150 g sviesto (kambario temperatūros);
- 2 citrinų žievelės + citrinų sultys;
- 30 g aguonų;
- 150 g cukraus;
- 150 g riebios grietinėlės (kambario temperatūros);
- 230 g miltų;
- 4 g kepimo miltelių;
- 1 žiupsnelis druskos.
Gaminimo eiga:
- Citrinos žievelę įtrinti į cukrų.
- Kiaušinius išplakti su cukrumi ir supilti grietinėlę, citrinos sultis bei tirpintą sviestą.
- Miltus, kepimo miltelius ir druską persijokite ir supilkite į kiaušinių masę, gerai išmaišykite. Įmaišykite aguonas.
- Supilkite masę į kepimo formą ir kepkite 180 °C laipsnių temperatūroje apie 45min.
Šiandien citrinos – būtina patiekalų, grožio puoselėjimo ir ligų gydymo receptų sudedamoji dalis. Iš citrinos galima gaminti patiekalus ir gaiviuosius gėrimus, daryti kremus ir pasiruošti kvapnias vonias, virti skausmą malšinančią arbatą ir spausti vitaminingas sultis.