Turinys
Kaip jau rašiau anksčiau, man nepatinka būdingas moliūgų skonis, tačiau šiame moliūgų kekse viskas kitaip. Keksas išeina drėgnos, švelnios tekstūros, labai minkštas, šiek tiek panašus į šiuos morkų pyragėlius, toks pat kvapnus ir labai skanus.
Ingredientai:
- Sviestas – 140 g;
- Cukrus – 240 g;
- Kiaušiniai – 3 vnt.;
- Moliūgai – 320 g;
- Miltai – 200 g;
- Kepimo milteliai – 10 g;
- Kartaus šokolado lašeliai – 100 g.
Glajui:
- Kartusis šokoladas – 100 g;
- Sviestas – 35 g.
Paruošimas
- Kepkite moliūgą orkaitėje 40 minučių 180 ° C temperatūroje.
- Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi iki šviesiai purios masės. Įvedame po vieną kiaušinį, nenustojame plakti.
- Iškepus moliūgui, nuimkite nuo jo odelę, moliūgą sutrinkite ir įmaišykite į kiaušinių masę.
- Miltus persijokite su kepimo milteliais ir suberkite į tešlą, minkydami mažu maišytuvo greičiu.
- Į tešlą įpilkite šokolado lašelių ir išmaišykite mentele.
- Uždenkite formą kepimo popieriumi arba naudokite silikoninę formą. Tešlą paskleidžiame ir 1 valandai pašauname į iki 180 ° C įkaitintą orkaitę.
- Glajui ištirpinti šokoladą ir sviestą mikrobangų krosnelėje ir papuošti keksą.
Skanaus!