Velykinis morkų keksas

Tobulas keksas šį pavasarį Velykoms. Morkų keksas su kreminio sūrio glaistu – tai įspūdingas ir šventinis pyragas, kuris yra lengvas, purios ir drėgnos tekstūros bei kupinas išraiškingo skonio. Jame gausu tarkuotų morkų, cinamono, vanilės ir graikinių riešutų, na, o kremas saldus, kreminis ir pikantiškas.

Ingredentai:

  • 300 g miltų⁣;
  • 2 a.š. kepimo miltelių⁣;
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto⁣;
  • Žiupsnelis druskos⁣;
  • 3 a.š. cinamono⁣;
  • 100 g graikinių riešutų (smulkintų)⁣;
  • 50 g razinų⁣;
  • 4 dideli kiaušiniai (kambario temperatūros)⁣;
  • 160 g aliejaus⁣;
  • 300 g cukraus⁣;
  • 5 nedidelės morkos (smulkiai tarkuotos)⁣.

⁣Glazūrai:

  • 114 g kreminio sūrio (kambario temperatūros)⁣;
  • 2 v.š sviesto (kambario temperatūros)⁣;
  • 130 g cukraus pudros⁣;
  • 2 v.š. pieno⁣;
  • Graikinių riešutų dekorui⁣.

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 176 ºC temperatūros ir pasiruoškite kepimo formą.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną, razinas ir graikinius riešutus.
  3. Kitame inde iki vientisos masės išplakti kiaušinius, aliejų, cukrų, vanilę bei įmaišyti morkas.
  4. Sujungti šlapius ingredientus su sausais.
  5. Supilkite masę į kepimo formą, išlyginkite paviršių.
  6. Kepkite 60-65min. Atvėsinkite prieš pildami glazūrą bei dekoruodami.
[the_ad id=”9498″]


Parašykite komentarą