Tobulas keksas šį pavasarį Velykoms. Morkų keksas su kreminio sūrio glaistu – tai įspūdingas ir šventinis pyragas, kuris yra lengvas, purios ir drėgnos tekstūros bei kupinas išraiškingo skonio. Jame gausu tarkuotų morkų, cinamono, vanilės ir graikinių riešutų, na, o kremas saldus, kreminis ir pikantiškas.
Ingredentai:
- 300 g miltų;
- 2 a.š. kepimo miltelių;
- 1 a.š. vanilės ekstrakto;
- Žiupsnelis druskos;
- 3 a.š. cinamono;
- 100 g graikinių riešutų (smulkintų);
- 50 g razinų;
- 4 dideli kiaušiniai (kambario temperatūros);
- 160 g aliejaus;
- 300 g cukraus;
- 5 nedidelės morkos (smulkiai tarkuotos).
Glazūrai:
- 114 g kreminio sūrio (kambario temperatūros);
- 2 v.š sviesto (kambario temperatūros);
- 130 g cukraus pudros;
- 2 v.š. pieno;
- Graikinių riešutų dekorui.
Paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 176 ºC temperatūros ir pasiruoškite kepimo formą.
- Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną, razinas ir graikinius riešutus.
- Kitame inde iki vientisos masės išplakti kiaušinius, aliejų, cukrų, vanilę bei įmaišyti morkas.
- Sujungti šlapius ingredientus su sausais.
- Supilkite masę į kepimo formą, išlyginkite paviršių.
- Kepkite 60-65min. Atvėsinkite prieš pildami glazūrą bei dekoruodami.