Drėgnas, sodrus ir kupinas nepakartojamo žaliosios arbatos skonio, būtent toks šis keksas. O dėl įspūdingų sūkurių kuriamų su šokoladu jis ir labai patrauklus akiai.
Ingredientai:
- 270 g miltų;
- 160 g natūralaus jogurto (kambario temperatūros);
- 160 g sviesto (kambario temperatūros);
- 200 g cukraus;
- 180 g pieno;
- 28 g kakavos miltelių + 35 g karšto vandens;
- 15 g matcha miltelių + 25 g vandens;
- 1 1/4 šaukštelio kepimo miltelių;
- Žiupsnelis druskos.
Paruošimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 170ºC temperatūros ir pasiruoškite kepimo formą.
- Dideliame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus.
- Atskirame indelyje pasiruoškite kakavos mišinį – sumaišykite kakavos miltelius, karštą vandenį ir gerai išmaišykite.
- Taip pat pasiruoškite ir matchos mišinį. Mikseriu išplakite sviestą ir cukrų iki kol šis pabaltuos. Įpilkite jogurto. Palaipsniui sudėkite ir išmaišykite miltų mišinį bei supilkite pieną.
- Padalinkite tešlą į 2 lygias dalis. Į vieną tešlos dalį įmaišykite matchą, o kitą kakavos mišinį. Sudėkite tešlą į konditerinius maišelius.
- Vis kaitaliodami maišelius, užpildykite kepimo formą – paviršių išlyginkite.
- Kepkite apie 60min. Leiskite pilnai atvėsti prieš pjaustant.