Matcha ir šokolado keksas

Drėgnas, sodrus ir kupinas nepakartojamo žaliosios arbatos skonio, būtent toks šis keksas. O dėl įspūdingų sūkurių kuriamų su šokoladu jis ir labai patrauklus akiai.⁣

Ingredientai:

  • 270 g miltų⁣;
  • 160 g natūralaus jogurto (kambario temperatūros)⁣;
  • 160 g sviesto (kambario temperatūros)⁣;
  • 200 g cukraus⁣;
  • 180 g pieno⁣;
  • 28 g kakavos miltelių + 35 g karšto vandens⁣;
  • 15 g matcha miltelių + 25 g vandens⁣;
  • 1 1/4 šaukštelio kepimo miltelių⁣;
  • Žiupsnelis druskos⁣.

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170ºC temperatūros ir pasiruoškite kepimo formą.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus.
  3. Atskirame indelyje pasiruoškite kakavos mišinį – sumaišykite kakavos miltelius, karštą vandenį ir gerai išmaišykite.
  4. Taip pat pasiruoškite ir matchos mišinį. Mikseriu išplakite sviestą ir cukrų iki kol šis pabaltuos. Įpilkite jogurto. Palaipsniui sudėkite ir išmaišykite miltų mišinį bei supilkite pieną.
  5. Padalinkite tešlą į 2 lygias dalis. Į vieną tešlos dalį įmaišykite matchą, o kitą kakavos mišinį. Sudėkite tešlą į konditerinius maišelius.
  6. Vis kaitaliodami maišelius, užpildykite kepimo formą – paviršių išlyginkite.
  7. Kepkite apie 60min. Leiskite pilnai atvėsti prieš pjaustant.


Parašykite komentarą