Šie morkų triufeliai lyg sveikesnė opcija morkų pyragui. Jie minkšti, gardūs, gardinti natūraliais saldikliais, be glitimo bei puikiai tinkantys veganams. O kur dar traškus, baltojo šokolado padengimas...
Ingredientai:
- 125 g kreminio nesūdyto riešutų sviesto;
- 4 v.š.klevų sirupo;
- 2 v.š.smulkiai tarkuotų morkų;
- 110 g migdolų miltų;
- 2 a.š. malto cinamono;
- 1/4 a.š. maltų gvazdikėlių;
- 1/8 a.š. malto muskato riešuto;
- Žiupsnelis smulkios jūros druskos;
- 25 g graikinių riešutų (smulkintų);
- 175 g baltojo šokolado;
- 2 v.š. kokosų aliejaus;
- 50 g moliūgų sėklų.
Paruošimas
- Dideliame dubenyje sumaišykite riešutų sviestą su klevų sirupu iki vientisos masės.
- Įmaišykite morkas, suberkite migdolų miltus, prieskonius, druską – maišykite, kol mišinys taps panašus į sausainių tešlą. Jei mišinys per sausas įdėkite papildomai riešutų sviesto, arba pridėkite daugiau miltų, jei mišinys per šlapias.
- Galiausiai įmaišykite susmulkintus graikinius riešutus. Formuokite norimo dydžio kamuoliukus ir juos dėkite and kepimo popieriumi išklotos lėkštės.
- Dėkite į kamerą kol pasigaminsite baltojo šokolado glazūrą.
- Glazūrai paprasčiausiai ištirpinkite garų vonelėje šokoladą ir įmaišykite kokosų aliejų.
- Merkite kiekvieną morkų kamuoliuką į pasiruoštą glazūrą ir dėkite vėl ant kepimo popieriaus, pabarstykite smulkintomis moliūgo sėklomis.
- Grąžinkite triufelius atgal į šaldiklį 10-15min, kad šokoladas pilnai sustingtų.
Paruoštus triufelius laikykite šaldytuve.
[the_ad id=”6305″]Taip pat rekomenduojame:
- Triufelių skonio šokoladinis pyragas su abrikosais
- Morkų pyragėliai
- Morkų pyragas
- Morkų tortas su kremu