Raudongūžio ir žiedinio kopūstų salotos su porais bei moliūgų sėklomis

  • Paruošimas: 10 min
  • Porcijos: 4

Šios raudongūžių ir žiedinių kopūstų salotos su porais gali būti tiek nuostabus užkandis, patiektos vienos arba gali būti tobulas garnyras prie kokio mėsos ar žuvies kepsnio. Jas galima paskaninti sveikesniam variantui alyvuogių aliejumi, o jeigu norisi sotesnių salotų – keliais šaukštais majonezo. Tikrai rekomenduoju jas išmėginti, jei ieškote naujų skonių salotų kategorijoje. Mūsų šeimai labai patiko. Tad nieko nelaukiam ir pradedam gaminti!

Receptui reikės:

  • raudongūžių kopūstų: 0,5
  • žiedinių kopūstų: 0,5
  • porai: 1
  • moliūgų sėklos: 1 saujos
  • druskos: žiupsnio
  • citrinos sultys: šlakelio
  • alyvuogių aliejaus

Paruošimas

  • Pradžioje žiedinį kopūstą išskirstyk žiedynais.
  • Tada raudongūžį kopūstą pasmulkink peiliu ir jį šiek tiek pagniaužyk tarp rankų.
  • Porą supjaustyk plonomis juostelėmis.
  • Tada sausoje keptuvėje pakepink moliūgų sėklas.
  • Salotas sumaišyk. Pagardiname druska, citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi (galima gardinti ir majonezu, bet mes šeimoje stengiamės jo valgyti kuo mažiau).
  • Patiek ir skanauk!
raudongūžių ir žiedinių kopūstų salotos
raudongūžių ir žiedinių kopūstų salotos

 

raudongūžių ir žiedinių kopūstų salotos su moliūgų sėklomis
raudongūžių ir žiedinių kopūstų salotos su moliūgų sėklomis

1 komentaras apie “Raudongūžio ir žiedinio kopūstų salotos su porais bei moliūgų sėklomis”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą