Pieniška daržovių sriuba su kopūstais ir žirneliais

Pieniška daržovių sriuba su kopūstais ir žirneliais

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 25 min Porcijos: 4 Pieniška daržovių sriuba su kopūstais ir žirneliais – tai ne tik paprastas, bet ir labai gardus patiekalas, kuris primena vaikystę ir jaukius namus. Ši sriuba ypač tinka vėsią dieną, kai norisi greito, maistingo ir sotiško valgio. Daržovių ir pieno derinys suteikia švelnų skonį, kuris patiks ir vaikams, … Skaityti toliau

Troškinti tinginių balandėliai su kopūstais

troškinti tinginių balandėliai su kopūstais

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 40 min Porcijos: 6 Tinginių balandėliai – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris leidžia mėgautis balandėlių skoniu be ilgo ir sudėtingo paruošimo proceso. Šis receptas puikiai tinka tiems, kurie nori greitai ir lengvai paruošti skanų bei sotų patiekalą visai šeimai. Galimos ingredientų alternatyvos: Malta mėsa: vietoje kiaulienos galite naudoti jautieną, vištieną ar … Skaityti toliau

Šviežių kopūstų sriuba su lydytu sūreliu

Šviežių kopūstų sriuba su lydytu sūreliu

Paruošimas: 40 min Porcijos: 6 Šviežių kopūstų sriuba su lydytu sūreliu – tai lengvas ir maistingas patiekalas, idealiai tinkantis dienos pietums ar vakarienei. Kopūstai yra vertingas vitaminų C ir K, taip pat antioksidantų šaltinis, padedantis stiprinti imunitetą ir gerinti virškinimo sistemą. Lydytas sūrelis prideda sriubai kreminės konsistencijos ir malonaus sūrumo, kas puikiai dera su šviežiais … Skaityti toliau

Burokėlių salotos su raugintais kopūstais, be majonezo

Burokėlių salotos su raugintais kopūstais, be majonezo

Paruošimas: 10 min Porcijos: 6 Šios burokėlių salotos su raugintais kopūstais – tai ne tik puikus patiekalas, bet ir sveikatos šaltinis. Burokėliai, pagrindinė šio recepto sudedamoji dalis, yra turtingi antioksidantais, geležimi, folio rūgštimi ir vitaminais C bei B6. Šie mikroelementai prisideda prie kraujo valymo, gerina imuninės sistemos veiklą ir mažina uždegimą. Rauginti kopūstai taip pat … Skaityti toliau

Ropių ir kopūstų salotos su morkomis

Ropių ir kopūstų salotos su morkomis

Paruošimas: 15 min Porcijos: 4 Ropių ir kopūstų salotos su morkomis – tai lengvas, gaivus ir maistingas patiekalas, kuris puikiai tiks tiek pietų stalui, tiek vakarienei. Šios salotos yra ne tik gardžios, bet ir labai naudingos mūsų organizmui. Ropės, kurios yra pagrindinis šių salotų ingredientas, yra mažai kaloringos, tačiau itin turtingos vitaminais ir mineralais. Jos … Skaityti toliau

Raudongūžio ir žiedinio kopūstų salotos su porais bei moliūgų sėklomis

Raudongūžio ir žiedinio kopūstų salotos su porais bei moliūgų sėklomis

Paruošimas: 10 min Porcijos: 4 Šios raudongūžių ir žiedinių kopūstų salotos su porais gali būti tiek nuostabus užkandis, patiektos vienos arba gali būti tobulas garnyras prie kokio mėsos ar žuvies kepsnio. Jas galima paskaninti sveikesniam variantui alyvuogių aliejumi, o jeigu norisi sotesnių salotų – keliais šaukštais majonezo. Tikrai rekomenduoju jas išmėginti, jei ieškote naujų skonių … Skaityti toliau

Kopūstų apkepas su faršu, morkomis ir sūriu

Kopūstų apkepas su faršu, morkomis ir sūriu

Paruošimas: 70 min Porcijos: 4 Jau rodžiau kaip pagaminti vegetarišką kopūstų apkepą ir žiedinių kopūstų apkepą su vištiena pagal Beatą. Abu tuos patiekalus Jūs labai išgyrėte. Tad šiandien dar vienas apkepas Jūsų teismui – su faršu, morkomis ir sūriu. Itin skanus ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis savaitgalio pietums ar vakarienei. Daugiau nei pusę viso šio … Skaityti toliau

Žiedinių kopūstų apkepas su vištiena ir grietinėle pagal Beatą

Žiedinių kopūstų apkepas su vištiena ir grietinėle pagal Beatą

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 3 Neseniai rodžiau kaip pagaminti vegetarišką kopūstų apkepą, o šiandien noriu Jums parodyti nuostabų variantą su vištiena pagal Beatą. Jei mėgstate žiedinius kopūstus, tada Jums tikrai patiks ir šis apkepas su vištiena ir sūriu. Šį patiekalą nesunku pagaminti, jis neapsunkina skrandžio, o svarbiausia – tikrai gardu. Todėl norėsis … Skaityti toliau

Šviežių kopūstų apkepas orkaitėje

Šviežių kopūstų apkepas orkaitėje

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 40 min Porcijos: 4 Ar patiekalo pavadinimas Jums skamba įdomiai? Dar iki šiol niekada nemėginote išsikepti apkepo su kopūstais? Tikrai rekomenduoju tai padaryti, nes titin skanu ir netikėta. Esu visiškai tikra, kad tie kas ragaus,, net nesupras, kad valgo kopūstų apkepą. Apie šį apkepą aš perskaičiau viename žurnale ir labai susidomėjau, … Skaityti toliau

Paprasta raugintų kopūstų sriuba be mėsos

Paprasta raugintų kopūstų sriuba be mėsos

Paruošimas: 60 min Porcijos: 4 Raugintų kopūstų sriuba be mėsos yra fantastiškas lietuviškos virtuvės išradimas, sotus, sveikas bei itin gardus patiekalas. Neseniai Jums rodžiau kaip pagaminti raugintų kopūstų sriubą su šonkauliukais ir raugintų kopūstų sriubą su šonine, o šiandien noriu parodyti paprastą variantą, be jokios mėsos. Labai daug kartų gaminta ir nei karto nenuvylusi. Tikrai … Skaityti toliau

Raugintų kopūstų sriuba su šonine

Raugintų kopūstų sriuba su šonine

Paruošimas: 60 min Porcijos: 4 Jei reiktų pasakyti, kokią sriubą aš labiausiai mėgstu, mano atsakymas tikrai būtų – raugintų kopūstų. Vaikystėje aš jos taip labai nemėgau ir net negaliu pasakyti kodėl. Palyginus neseniai išmėginau ne vieną šios sriubos variantą ir gerai supratau, kad man labiausiai raugintų kopūstų sriuba patinka, kai ji paruošta su šaltai rūkyta … Skaityti toliau

Kopūstų salotos su majonezu

Kopūstų salotų receptas su majonezu

Skanios ir sveikos salotos iš šviežių daržovių! Daržovių salotos yra ne tik puikus užkandis, bet ir puikus priedas prie bet kokių mėsos patiekalų. Šviežių kopūstų salotos yra puikus to įrodymas. Kaip užpilą galite naudoti majonezą arba grietinę. Kopūstuose yra gana daug mūsų organizmui taip reikalingų naudingų medžiagų ir mikroelementų. Todėl patiekalai iš šviežių kopūstų ant … Skaityti toliau

Kaip džiovinti kopūstus?

Kaip ir kiek laiko džiovinti kopūstus?

Kopūstai yra labai sveika ir prieinama daržovė. Daugelis žmonių savo daržuose augina kopūstus. Dažnai kyla klausimas, kaip galima kopūstus paruošti žiemai, kad juos būtų galima naudoti kuo ilgiau gaminant maistą. Džiovinimas yra vienas iš būdų išsaugoti daržoves. Džiovintus kopūstus, kartu su kitomis džiovintomis daržovėmis, taip pat labai naudinga pasiimti su savimi į žygius. Džiovintos daržovės … Skaityti toliau