Kaimiški močiutės šviežių kopūstų balandėliai su mėsos faršu

Kaimiški močiutės šviežių kopūstų balandėliai su mėsos faršu

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 6 Balandėliai – vienas iš labiausiai mylimų lietuviškų patiekalų, kurį daugelis prisimena iš vaikystės. Tai tradicinis, sotus ir aromatingas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniam pietų stalui, tiek ypatingoms progoms. Močiutės gaminti balandėliai su mėsos faršu ir šviežiais kopūstais yra ypatingi tuo, kad jų skonis yra švelnesnis. Be … Skaityti toliau

Troškinti tinginių balandėliai su kopūstais

troškinti tinginių balandėliai su kopūstais

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 40 min Porcijos: 6 Tinginių balandėliai – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris leidžia mėgautis balandėlių skoniu be ilgo ir sudėtingo paruošimo proceso. Šis receptas puikiai tinka tiems, kurie nori greitai ir lengvai paruošti skanų bei sotų patiekalą visai šeimai. Galimos ingredientų alternatyvos: Malta mėsa: vietoje kiaulienos galite naudoti jautieną, vištieną ar … Skaityti toliau

Balandėlių apkepas su daržovėmis

Balandėlių apkepas su daržovėmis

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 6 “Balandėlių apkepas su daržovėmis” – tai patiekalas, kuris yra ne tik skanus, bet ir maistingas, tinkantis visai šeimai. Šio patiekalo pagrindinis ingredientas – malta kiauliena, puikiai papildyta daržovėmis, tokiomis kaip kopūstas, morkos ir svogūnai. Daržovės ne tik suteikia patiekalui papildomą skonį ir tekstūrą, bet ir praturtina jį … Skaityti toliau

Beatos tinginių balandėliai troškinti puode

Beatos tinginių balandėliai troškinti puode

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 2 Šį tinginių balandėlių gaminimo variantą, aš jau senokai nusižiūrėjau vienoje iš Beatos knygų (jau net nepamenu kurioje) ir dabar dažnai šitaip gaminu. Man patinka, kad darbo nedaug, o viskas labai gerai išsitroškina puode. Šis receptas vertas visų pagyrų, tad labai rekomenduoju ir Jums pasigaminti, jei dar nebandėte. … Skaityti toliau

Raudonojo kopūsto balandeliai

Raudonojo kopūsto balandelių receptas

Dažniausiai raudonajį kopūstą naudodavau salotoms ir mišrainėms gaminti iki tol kol – užsiauginau begalę jų! Reikėjo kažkaip suktis iš padėties tai sugalvojau pagaminti balandėlius su jais. Žinokit gavosi geresni – nei su įprastu kopūstu – skonis švelnus, ne toks “kopūstinis” kaip įprastų balandėlių. Likau sužavėta jais! O ir atrodo jie magiškai! Ingredientai: didesnio raudonojo kopūsto … Skaityti toliau