Turinys
Dažniausiai raudonajį kopūstą naudodavau salotoms ir mišrainėms gaminti iki tol kol – užsiauginau begalę jų! Reikėjo kažkaip suktis iš padėties tai sugalvojau pagaminti balandėlius su jais. Žinokit gavosi geresni – nei su įprastu kopūstu – skonis švelnus, ne toks “kopūstinis” kaip įprastų balandėlių. Likau sužavėta jais! O ir atrodo jie magiškai!
Ingredientai:
- didesnio raudonojo kopūsto – 11 kopūsto lapų (tiek tilpo į mano skardą);
- 100 g virtų ryžių ar kitų kruopų;
- 3 vidutinės morkos (1 mėsos įdarui, kitos padažui);
- 1 vidutinio svogūno;
- 3 skiltelių česnako;
- 300 ml grietinėlės;
- 1 v.š acto;
- 1 v.š druskos;
- 400 g kiaulienos ir jautienos faršo;
- krapų patiekti;
- 400 ml daržovių sultinio ( priklauso nuo skardos dydžio);
- mėgstamų prieskonių mėsai, druskos, pipirų.
Paruošimas:
- Pirmiausia dideliame puode apvirkite kopūstą. Prieš virdama aš įdedu 1 v.š acto ir 1 v š druskos. Virti reikia apie 25-30 min , priklauso nuo kopūsto dydžio.
- 1 morką sutarkuokite burokine tarka. Susmulkinkite česnakus ir 1/2 svogūno. Viską pakepkite ant keptuvės , kad suminkštėtų. Atvėsinkite.
- Išvirtus ryžius sumaišykite su faršu, idėkite keptas daržoves. Pagardinkite mėgstamais prieskoniais. Labai tinka šiektiek kmynų, paprikos miltelių, garstyčių miltelių.
- Suvyniokite balandelius. Skardos dugną galite nukloti pjaustytais likusiais kopūsto lapais.
- Ištirpinkite kelis sultinio kūbelius į 400ml karšto vandens, kad apsemtų balandėlius iki pusės.
- Dėkite į 180° įkaitintą orkaitę – baladėlius pridenkite kepimo folija ir troškinkite apie 40-50min.
- Keptuvėje pakepinkite likusias morkas ir svogūnus. Juos atidėkite į šoną.
- Supilkite grietinėlę į keptuvę , pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir pakaitinkite ant labai mažos ugnies kol pradės tirštėti. Tada sudėkite keptas daržoves.
- Prieš patiekdami balandėlius užpilkite padažą su daržovėmis. Pagardinkite šviežiais krapais. Skanaus! 💚