Raudonojo kopūsto balandeliai

Dažniausiai raudonajį kopūstą naudodavau salotoms ir mišrainėms gaminti iki tol kol – užsiauginau begalę jų! Reikėjo kažkaip suktis iš padėties tai sugalvojau pagaminti balandėlius su jais. Žinokit gavosi geresni – nei su įprastu kopūstu – skonis švelnus, ne toks “kopūstinis” kaip įprastų balandėlių. Likau sužavėta jais! O ir atrodo jie magiškai!

Ingredientai:

  • didesnio raudonojo kopūsto – 11 kopūsto lapų (tiek tilpo į mano skardą);
  • 100 g virtų ryžių ar kitų kruopų;
  • 3 vidutinės morkos (1 mėsos įdarui, kitos padažui);
  • 1 vidutinio svogūno;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 300 ml grietinėlės;
  • 1 v.š acto;
  • 1 v.š druskos;
  • 400 g kiaulienos ir jautienos faršo;
  • krapų patiekti;
  • 400 ml daržovių sultinio ( priklauso nuo skardos dydžio);
  • mėgstamų prieskonių mėsai, druskos, pipirų.

Paruošimas:

  1. Pirmiausia dideliame puode apvirkite kopūstą. Prieš virdama aš įdedu 1 v.š acto ir 1 v š druskos. Virti reikia apie 25-30 min , priklauso nuo kopūsto dydžio.
  2. 1 morką sutarkuokite burokine tarka. Susmulkinkite česnakus ir 1/2 svogūno. Viską pakepkite ant keptuvės , kad suminkštėtų. Atvėsinkite.
  3. Išvirtus ryžius sumaišykite su faršu, idėkite keptas daržoves. Pagardinkite mėgstamais prieskoniais. Labai tinka šiektiek kmynų, paprikos miltelių, garstyčių miltelių.
  4. Suvyniokite balandelius. Skardos dugną galite nukloti pjaustytais likusiais kopūsto lapais.
  5. Ištirpinkite kelis sultinio kūbelius į 400ml karšto vandens, kad apsemtų balandėlius iki pusės.
  6. Dėkite į 180° įkaitintą orkaitę – baladėlius pridenkite kepimo folija ir troškinkite apie 40-50min.
  7. Keptuvėje pakepinkite likusias morkas ir svogūnus. Juos atidėkite į šoną.
  8. Supilkite grietinėlę į keptuvę , pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir pakaitinkite ant labai mažos ugnies kol pradės tirštėti. Tada sudėkite keptas daržoves.
  9. Prieš patiekdami balandėlius užpilkite padažą su daržovėmis. Pagardinkite šviežiais krapais. Skanaus! 💚


Parašykite komentarą