Makaronai su sūriu ir faršu

Tai mano pauglystės laikų receptas, kuris nepabosta iki šiol! Man jį gamindavo ir močiutė ir mama ir pati, kai išalkdavau! Tikriausiai visi jau žinote šį paprastą receptą, bet jis tikrai vertas priminimo. Visada gelbėja , kai norisi pavalgyti sočiai ir skaniai.

Ingredientai:

  • 300 g mėgstamo faršo (aš naudojau kalakutienos);
  • 250 g makaronų;
  • 100 g mėgstamo pomidorų padažo *skaniausiai būtų natūralus naminis;
  • 100g fermentinio sūrio;
  • šiek tiek šviežio baziliko;
  • prieskoniai faršui – vištienos prieskoniai, kmynai, česnako granulės, druska, pipirai, džiovintas bazilikas.

Paruošimas:

  1. Pirmiausia paprieskoniuokite faršą, jį pakepkite keptuvėje.
  2. Puode užvirkite vandenį ir virkite makaronus kiek nurodytą ant pakuotės. Man patinka kai jie būna al dente – šiektiek kietesni.
  3. Į dubenį kai makaronai bus beveik išvirę išsaugokite 1 samtį vandens kuriame virė makaronai. Nukoškite vandenį nuo makaronų.
  4. Sudėkite į karštus makaronus faršą, naminį pomidorų padažą, sutarkuotą fermentinį sūrį ir supilkite vandenį kurį atidėjote. Ant mažos ugnies pakaitinkite makaronus , kol sūris išsilydis.

Prieš patiekdami pagardinkite šviežiais bazilikais. Skanaus! 💚



Parašykite komentarą