- Paruošimas: 70 min
- Porcijos: 4
Jau rodžiau kaip pagaminti vegetarišką kopūstų apkepą ir žiedinių kopūstų apkepą su vištiena pagal Beatą. Abu tuos patiekalus Jūs labai išgyrėte. Tad šiandien dar vienas apkepas Jūsų teismui – su faršu, morkomis ir sūriu. Itin skanus ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis savaitgalio pietums ar vakarienei. Daugiau nei pusę viso šio apkepo sudėties sudaro daržovės, kurios kuo idealiausiai atstoja ir garnyro poreikį, tad šalia belieka pasirūpinti tik žaliomis gaiviomis daržovėmis. Ir galiu labai drąsiai pasakyti, kad man asmeniškai tai vienas iš pačių skaniausių karštų patiekalų iš kopūsto. Tad rekomenduoju pasigaminti ir Jums!
Receptui reikės:
- kopūstų: 500 gramų
- faršo: 250 gramų (šį kartą naudojau kiaulieną, bet puikiai tinka tiek vištiena, tiek jautiena)
- morkų: 1
- svogūnų: 2
- fermentinio sūrio: ~50 gramų
- pomidorų padažo: 1 valgomojo šaukšto
- druskos
- pipirų
- krapų
- grietinės: 150 gramų
Paruošimas
- Pradžioje smulkiai supjaustyk svogūnus.
- Tada burokinės tarkos pagalba sutarkuok morką.
- Supjaustyk ir kopūstą.
- Tuomet įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus sudėk pusę susmulkintų svogūnų, po kelių minučių ir morkas, pakepink apie 5 minutes.
- Paskui sudėk kopūstą, viską patroškink daržovių skystyje (riebalų daugiau nepilk). Jei sausoka, įpilk šiek tiek vandens.
- Troškink, kol daržovės suminkštėja, gali būti apie 20 minučių. Pabaigoje įberk žiupsnį druskos ir išmaišyk.
- Tada įkaitink kitą keptuvę ir joje pakepink likusį smulkintą svogūną, po kelių minučių sudėk faršą ir apkepink ją apie 5-7 minutes. Įberk druskos, pipirų, dėk pomidorų padažo, išmaišyk ir dar pakaitink, kad viskas sušiltų.
- Po to kepimo formą ištepk sviesto gabaliuku.
- Ant dugno sudėk pusę kopūstų.
- Išlygink paviršių, apibarstyk krapais ir aptepk grietine.
- Tada sudėk faršą, j taip pat aptepliok grietine.
- Po to sudėk likusius kopūstus, o paviršių apibarstyk stambiai tarkuotu sūriu.
- Dėk į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepk maždaug 30-35 minutes.
- Patiek ir skanauk!
Kaip skaniai atrodo. Pabandysiu pagaminti!