Žiedinių kopūstų apkepas su vištiena ir grietinėle pagal Beatą

  • Paruošimas: 15 min
  • Gaminimas: 30 min
  • Porcijos: 3

Neseniai rodžiau kaip pagaminti vegetarišką kopūstų apkepą, o šiandien noriu Jums parodyti nuostabų variantą su vištiena pagal Beatą. Jei mėgstate žiedinius kopūstus, tada Jums tikrai patiks ir šis apkepas su vištiena ir sūriu. Šį patiekalą nesunku pagaminti, jis neapsunkina skrandžio, o svarbiausia – tikrai gardu. Todėl norėsis gaminti dar ne vieną kartą.

Žiedinis kopūstas – tikrai naudingas produktas žmogaus organizmui. Nekaloringas, savyje turi daug lengvai pasisavinamų vertingų medžiagų, ląstelienos, greit ir ganėtinai ilgam pasotina. Todėl šiuos kopūstus labai mėgsta ir tie, kurie nori sulieknėti. Vištiena taipogi yra priskiriama prie lengvai virškinamų produktų. Todėl šis apkepas idealiai tinka ir lengviems dienos pietums, ir vakarienei.

Beje, šį apkepą galima gaminti tiek viename didesniame kepimo inde, tiek atskiruose porcijiniuose indeliuose, kiekvienam valgančiajam atskirai.

Receptui reikės:

  • žiediniai kopūstai: 600 gramų galvos
  • vištiena: 300 gramų (filė arba blauzdelių mėsa)
  • kietasis arba fermentinis sūris: 100 gramų
  • kiaušiniai: 3
  • špinatai: 1 saujos (nėra būtina)
  • grietinėlė: 100 mililitrų
  • česnakas: 2 skiltelių
  • druska
  • pipirai
  • paukštienos prieskoniais
  • aliejus

Paruošimas

  • Orkaitę įkaitink iki 180 laipsnių temperatūros.
  • Žiedinį kopūstą suskirstyk žiedynais, pašalink storąją dalį, pamerk kelioms minutėms į verdantį vandenį, nukošk, suberk į dubenį ir uždengęs palaikyk kelias minutes.
  • Per tą laiką, vištieną supjaustyk gabaliukais, apibarstyk prieskoniais, sutrintais česnakais ir apkepk aliejuje, kad gražiai apskrustų iš visų pusių.
  • Kepimo indą arba indelius ištepk aliejumi, suberk vištieną ir žiedinius kopūstus, ten pat berk nuplautus špinatus (jei juos naudosi).
  • Kiaušinius išplak su grietinėle, pagardink druska bei pipirais, gautą masę supilk ant vištienos su žiediniais kopūstais ir apibarstyk sutarkuotu sūriu.
  • Dėk kepti į įkaitintą orkaitę ir kepk maždaug 25-30 minučių.
  • Patiek dar karštą ir skanauk!

2 komentarai apie “Žiedinių kopūstų apkepas su vištiena ir grietinėle pagal Beatą”

Average
5 Based On 2

Parašykite komentarą