- Paruošimas: 25 min
- Porcijos: 2
Apie šį kalakutienos filė kepsnelių receptą man papasakojo kolegė. Ir primygtinai rekomendavo išbandyti. Sakė, kad tikrai labai verta ir tikrai bus skanu. Tad prisipirkau kalakutienos ir pagaminau šeimai vakarienę. Kepsneliai gavosi tikrai itin minkšti, sultingi bei gardūs! Verti Jūsų dėmesio ir verti visų didžiausių pagyrų. Gaminam kartu!
Beje, prie tokių kepsnelių itin tinka pievagrybių padažas. 🙂
Receptui reikės:
- kalakutienos filė: 400 gramų
- kiaušinių: 2-3
- majonezo: 4 valgomųjų šaukštų
- krakmolo: 4 valgomųjų šaukštų
- mėgstamų prieskonių paukštienai
Paruošimas
- Pradžioje kalakutienos filė supjaustyk nedideliais gabaliukais ir apibarstyk pasirinktais mėgstamais prieskoniais paukštienai.
- Tada dubenėlyje išplak kiaušinius, sudėk majonezą ir krakmolą. Gerai išmaišyk.
- Tuomet į gautą masę sudėk mėsą, išmaišyk, palaikyk kelias valandas (nors jeigu nėra laiko, drąsiai gali kepti iškart).
- Įkaitintoje keptuvėje kepk tarsi blynelius, kol pilnai iškepa.
- Patiek ir skanauk!