Viena bėda su kalakutienos krūtinėle yra ta, kad ji yra gan beskonė ir greitai kepdama tampa sausa, todėl yra du būdai padaryti ją tikrai skanią, tai kepti visą kalakutą su įdarais ir priedais bei gausybe sviesto arba gaminti maltinukus. Va tada tikrai jie būna gardūs, nors gal tada kalorijų ir daug daugiau turi. 🙂
Reikia:
- 500 g maltos kalakutienos krūtinėlės;
- 1 svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- saujelės šviežių krapų ir petražolių;
- druskos ir juodųjų pipirų;
- 1 kiaušinio;
- 3 v.š. džiuvesėlių;
- 100 ml pieno;
- alyvuogių aliejaus.
Gaminam:
- Maltą mėsą sumaišome su smulkintu svogūnų, česnakais, krapais ir petražolėm, pagardiname druska ir pipirais, sudedame kiaušinį su džiuvesėliais ir pienu. Gerai iš maišome ir leidžiame pastovėti 30 min. Tada suformuojame maltinukus.
- Įkaitname keptuvę su aliejumi ir kepame maltinukus iš abiejų pusių po 2-3 min.
- Valgome karštus su mėgstamom salotom. Aš pateikiau su morkų- žaliosios paprikos-mėtų-petražolių salotom su citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus padažu. Skanaus!